Când te salvează antiperspirantul - combate transpirația palmelor și te ajută dacă te-a mușcat un țânțar

Antiperspirantul este soluția pe care o avem pentru prevenirea și combaterea mirosului de transpirație. De obicei, îl aplicăm în zona axilei, dar știai că îl putem folosi și pe alte zone ale corpului? În plus, acesta ne salvează și în unele situații neprevăzute. 

image

Transpirația este o reacție normală a corpului, deoarece are rolul de a regla temperatura corporală. Dar când intră în contact cu bacteriile prezente pe piele, se pot produce mirosuri neplăcute. Din fericire, antiperspirantul previne și reduce aceste mirosuri, iar acesta poate fi aplicat pe axile sau pe alte zone ale corpului. 

Citește și: Deodorant sau antiperspirant, ce alegem? 

Pe palme 

După ce ai făcut efort îndelungat, te poți confrunta cu transpirație excesivă la nivelul palmelor. Înainte să ieși din casă, îți recomandăm să pulverizezi puțin antiperspirant și o să scapi de acest disconfort! 

Pe călcâie și tălpi

Transpirația poate cauza mirosuri neplăcute și disconfort pe călcâie și tălpi, motiv pentru care poți aplica antiperspirant pe ele. În plus, acest produs te va ajuta și să previi apariția bătăturilor cauzate de încălțămintea nouă. 

Sub sâini

Mai ales în perioada verii, când temperaturile sunt ridicate, femeile se pot confrunta cu transpirație sub zona pieptului. De aceea, este indicat să aplici antiperspirant sub și între sâni. Cel mai bine este să optezi pentru un antiperspirant fără aluminiu în compoziția sa. Și cărbunele activ va capta umiditatea produsă de corpul tău! 

Pe picioare

Picioarele pot să transpire în perioada temperaturilor extrem de calde sau din cauza anumitor afecțiuni, precum diabet. Transpirație provoacă mâncărime și iritație, așa că este bine să aplici antiperspirant pe picioare, înainte să te îmbraci, fără să atingi zonele sensibile.

Citește și: Cum ne ajută piatra de alaun să nu mirosim a transpirație 

În ce alte situații te salvează folosirea antiperspirantului 

  • Poți să aplici antiperspirant și după ce te-ai epilat pe picioare, mâini și axile, deoarece va calma mâncărimea și va trata roșeața. Desigur, acest efect se aplică în cazul antiperspirantelor fără parfum și alcool și concepute din ingrediente naturale, precum aloe vera. 
  • Mușcătura de țânțar ți-a povocat mâncărime și roșeață? Aplică pe zona afectată antiperspirant, deoarece acesta conține clorură de aluminiu, care va reduce disconfortul;
  • Dacă îți dorești să schimbi culoarea unghiilor tale, dar nu ai la îndemână o sticluță cu dizolvant sau acetonă, poți aplica antiperspirant pe ele. Tot ce trebuie să faci este să îl pulverizezi pe unghii și apoi să îndepărtezi oja cu o dischetă din bumbac. S-ar putea să fie nevoie de 2-3 aplicări. 

Sursă foto: Shutterstock