Cea mai bună vitamină care previne tulburările de memorie

Știința a demonstrat că există o anumită vitamină care ajută la prevenirea problemelor de memorie asociate cu vârsta.  Din fericire, este prezentă în multe alimente pe care le-ai putea consuma adesea.

image

La persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, tulburările de memorie devin evidente, afectând femeile într-o măsură mai mare. De fapt, până la 59,2% dintre femei suferă de acestea între 85 și 89 de ani, după cum indică Mujer Hoy.

Îngrijirea memoriei este ceva de care toți ar trebui să ținem cont de-a lungul vieții, deoarece aceste tulburări pot fi prevenite dacă avem obiceiuri de viață sănătoase. Deși este adevărat că problemele de memorie se moştenesc, obiceiurile precum alimentația sănătoasă ar putea întârzia apariţia acestora. Un studiu științific a dezvăluit că o vitamin previne pierderile de memorie.

Acoperă necesarul zilnic al acestei vitamine ca să ai o memorie bună!

Cercetarea a fost realizată la Universitatea AlMaarefa, din Arabia Saudită, și prezentată la întâlnirea anuală a Asociației Americane de Anatomie. Cercetătorii au descoperit că vitamina K ajută la prevenirea declinului cognitiv asociat cu îmbătrânirea și legat de boli precum Alzheimer sau demența. Ei susțin că suplimentele cu vitamina K reduc semnele de depresie și anxietate. Dincolo de a ajuta la pierderea memoriei, s-a demonstrat deja că vitamina K este, de asemenea, un aliat al sănătății oaselor și al coagulării adecvate a sângelui.

Vezi ș: De ce este importantă vitamina K. Care sunt semnele carenţei

Ce alimente îţi aduc un plus de vitamina K?

Ținând cont de ghidul oferit de Institutul Național de Sănătate din SUA, unele dintre alimentele cu cea mai mare concentrație de vitamina K sunt cele de culoare verde, ca broccoli sau spanacul, cerealele, produsele lactate, uleiurile vegetale. Este asimilată bine cu ajutorul grăsimilor din alimentaţie, de aceea sursele de vitamina K conţin grăsimi.

Te-ar mai putea interesa: Adaugă acest condiment în cafea și îmbunătăţeşte-ţi memoria!

Pe lângă acestea, condimente precum usturoiul, sarea, oțetul, muștarul, ardeiul iute și ardeiul roșu sunt și ele surse de vitamina K, deși într-o măsură mai mică. În plus, ceaiul verde are concentrații mici din această vitamină.

FOTO: Shutterstock