De ce este indicat să faci duș seara și nu dimineața. Argumentele specialistului

Dacă obișnuiești să faci duș dimineața, nu uita să te speli pe corp și seara! În caz contrar, te poți confrunta cu anumite dezavantaje pentru sănătate și frumusețe. 

image

Mulți fac duș dimineața, deoarece îi ajută să se trezască și să aibă mai multă energie, pe parcursul zilei. Dacă alegi să te speli pe corp doar în acest moment al zilei, este bine să ții cont și de efectele negative pe care această acțiune o poate avea. 

De ce nu este bine să faci duș dimineața

Ai putea crede că momentul în care alegi să faci duș are o mare legătură cu declanșarea alergiei la acarieni? Medicul Adi Maqbool a explicat pentru „Best Life‟: 

„Acarienii sunt acele insecte mici, care trăiesc în praf și se dezvoltă în medii calde și umede. Se hrănesc cu celulele moarte ale pielii, iar când o persoană se culcă, fără să facă duș, oferă o sursă de hrană pentru acarieni‟. „Pe măsură ce acarienii se înmulțesc, ei declanșează alergii și simptome de astm la persoanele sensibile‟. Lipsa dușului de seară poate duce, de asemenea, la acumulare de murdărie și transpirație pe piele, ceea ce contribuie la creșterea acarienilor și la simptomele alergice, adaugă specialistul. 

Vezi și: Ce dezvăluie despre tine prima parte pe care o speli la duș 

Dacă alegi să faci duș dimineața și aspectul pielii poate fi afectat. Asta pentru că, în timpul zilei, pielea transpiră, iar persoanele deja sensibile se pot confrunta cu diferite probleme, așa cum este acneea. 

„Supraproducția de ulei, porii înfundați și prezența bacteriilor favorizează apariția acneei‟, spune medicul. „Când te culci, fără să faci duș, murdăria, transpirația și bacteriile înfundă porii și duc la supraproducția de ulei, ceea ce dezvoltă acneea. În plus, dacă dormi în așternuturi murdare, bacteriile se transferă pe piele‟, punctează Adi Maqbool. 

Citește și: Cele mai bune soluții care te ajută să speli cabina de duș. Ai nevoie doar de câteva produse 

De asemenea, este bine să faci duș seara, deoarece te ajută să scapi de stres și să te odihnești corespunzător, pe parcursul nopții. Potrivit „Sleep Foundation‟, persoanele care fac duș cu două ore înainte de culcare au tendința să adoarmă mai repede și dorm mai bine decât cei care nu o fac. 

„Când o persoană se culcă, fără să facă duș, nu se simte bine și nu poate să adoarmă. Transpirația și murdăria provoacă mâncărime și disconfort, ceea ce perturbă somnul. Dușul înainte de culcare relaxează corpul și mintea, te ajută să adormi și să te odihnești mai bine‟, a punctat medicul. 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
Mituri despre igiena feminina Sursa foto shutterstock 1254137329 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara Sfaturi utile 624621179 jpg