Complicaţiile răcelii la copii: cum reacţionezi

1 70343 original jpg jpeg

Aceiaşi viruşi care provoacă un nas înfundat pot afecta alte organe, sau pot să scadă imunitatea copilului, netezind calea spre o infecţie bacteriană. Iată cum să reacţionezi la complicaţiile răcelii.

Dureri de ureche

Copiii răciţise plâng adesea că-i dor urechile,dar asta nu semnalează,în mod obligatoriu,o infecţie. E posibil ca urechea internă să secrete mai mult fluid – exact ca un nas care curge – iar copilul să simtă presiunea crescută. În general,în astfel de situaţii,copiii pot fi morocănoşi,au tulburări de somn sau îşi freacă urechile. Uneori,pot face febră. Ibuprofenul sau paracetamolul pot fi o soluţie pentru a-i domoli durerea. Poate ajuta şi o compresă caldă pe ureche.

Ochi roşii

Micuţultău lăcrimează,acuză mâncărimi sau prezintă,la nivel ocular,secreţii vâscoase,care duc la lipirea pleoapelor. S-ar putea ca micuţul tău să aibă conjunctivită,cauzată de un virus al răcelii-dar problema poate fi şi de natură infecţioasă,vinovate fiind,de data asta,bacteriile. Dacă pleoapele sunt lipite,şterge-le cu blândeţe,folosind o compresă cu tifon şi apă călduţă. E nevoie să consulţi un medic.

Sinuzită bacteriană

Sinuzita bacteriană este o infecţie a cavităţilor osoase din jurul nasului şi ochilor. Din fericire,nu este foarte frecventă la copii. Semnale de alarmă:răceala de care suferă micuţul nu trece nici după 2 săptămâni,şi este însoţită permanent de febră,dureri de cap,dureri la nivelul feţei sau dureri de dinţi. Îi poţi administra analgezice recomandate copiilor sau comprese calde. S-ar putea ca doctorul să prescrie un antibiotic.