Obiceiuri care te ajută să îți păstrezi silueta în perioada sărbătorilor

Răsfățul festiv cu bucate tradiționale este așteptat de fiecare dintre noi, dar cum facem să mâncăm ceea ce ne dorim, fără să acumulăm kilograme în plus? Un antrenor de fitness își prezintă sfaturile! 

image

Pare imposibil să te gândești că vei putea mânca ceea ce îți dorești și să îți păstrezi silueta, însă Josh York, un antrenor de fitness din America, spune că este posibil. Pentru a-ți atinge obiectivul, antrenorul îți recomandă să faci mișcare ori de câte ori ai ocazia. Spre exemplu, începe-ți ziua cu un antrenament de 15 minute cu greutatea ta corporală. După ce ai mâncat, specialistul spune că este bine să bei apă și să faci o plimbare scurtă în parc. 

O idee bună este să încerci să faci activități fizice de sezon, așa cum este patinajul, care te-ar putea ajuta să arzi până la 500 de calorii pe oră, spune Josh York. Dacă nu îți place să patinezi, există și alte modalități distractive prin care poți arde calorii, așa cum este săniușul: „Aceste activități surprind esența sezonului și te ajută să rămâi activ și plin de energie”, a mărturisit antrenorul pentru „Best Life”. 

Citește și: Sporturi de iarnă care te ajută să arzi multe calorii 

O strategie bună este să profiți de pauzele pe care le ai în timpul zilei, deoarece te-ar putea ajuta să arzi calorii. De pildă, dacă te uiți la televizor, în timpul pauzelor publicitare fă câteva exerciții fizice ușoare: „Săriturile de tip Jumping Jacks, abdomenele și chiar scurte întinderi te-ar putea ajuta”, precizează antrenorul!

Evită excesele de orice tip! 

În ceea ce privește alimentația din perioada sezonului de iarnă, specialistul „Clinicii Mayo”, dieteticianul Andrea Delgado, îți recomandă să eviți să ții o dietă înainte de sărbători, deoarece te-ai putea îngrășa mai ușor. La masa de Crăciun trebuie să eviți excesele, în special consumul de prea mult zahăr!

Vezi și: Cea mai simplă dietă. Elimină aceste alimente din meniul tău și scapă de kilogramele în plus! 

Totodată, este important să îți planifici din timp mesele pe care le vei avea și să te concentrezi pe opțiunile sănătoase. Bea cel puțin 8 pahare de apă pe zi și evită băuturile cu conținut ridicat de alcool și calorii! 

Sursă foto: Shutterstock