Metoda virală pe Instagram care ajută părinţii să-şi pregătească rapid copiii de şcoală

O bloggertiţă a împărtășit followerilor săi metoda pe care o foloseşte pentru a-şi ajuta copiii să se trezească şi să se pregătească mai uşor pentru școală, dar nu toată lumea a fost convinsă că este eficientă.

image

Primele săptămâni de intrare în colectivitate a copiilor sunt foarte grele şi cer multă răbdare din partea părinţilor. Este o mare provocare să ridici copiii din pat și să-i pregăteşti pentru școală. După o pauză de mai mult de două luni, le este foarte greu să-şi formeze o nouă rutină. O bloggeriţă oferă un truc ingenios pentru a face viața mai ușoară părinţilor.

Într-un clip distribuit pe Instagram, mama @livingwiththevans recomandă împărțirea ceasurilor analogice de dormitor în segmente colorate diferit. Fiecărei culori îi corespunde câte o sarcină de îndeplinit pe parcursul dimineții.

„Copilul meu de cinci ani nu are noţiunea timpului. Minutele rămase până la plecare nu înseamnă nimic pentru fetiţa mea‟, a explicat ea. Colorând segmentele de pe cadranul ceasului, copila ştie până când are timp să se trezeacă sau să mănânce.

Citește și: Cine a inventat temele și de ce credea că astfel îi pedepsește pe copii?

Mama îi acordă apoi o perioadă de 15 minute pentru micul dejun, perioadă de timp colorată în verde. Îi aminteşte că trebuie să termine până când minutarul ajunge la cifra patru. În același mod, alte segmente sunt colorate în galben, albastru și portocaliu pentru spălatul pe dinți și prinsul părului, pentru îmbrăcare și a pleca la școală.

Vezi și: Cum să previi îmbolnăvirile copiilor după întoarcerea la școală

De ce n-a fost primită bine metoda de unii părinţi?

„Ce idee bună!‟, i-a răspuns un utilizator de Instagram. Un altul a adăugat: „Voi încerca asta!‟. Alții nu au fost la fel de entuziasmați. Un părinte a scris: „Dacă cineva ar încerca să mă ridice, să mă spele, să mă pună să iau micul dejun și să ies pe ușă în 40 de minute, aș face o criză!‟. O mămică a fost surprinsă de programul propus: „Cine face toate astea în 40 de minute? Copiii mei au nevoie de o oră bună. Asta pare stresant!‟.

FOTO: Pixabay