Semnul de pe față care anunță cancerul de stomac în stadiu incipient
Există mai multe simptome care pot indica instalarea cancerului de stomac. O parte dintre acestea se pot manifesta pe piele și ten.
Cancerul de stomac, numit și cancer gastric, apare când celulele canceroase se formează în mucoasa interioară a stomacului. Acest tip de cancer se dezvoltă lent, de-a lungul anilor, iar cei mai afectați sunt oamenii cu vârste de peste 60 de ani, în special bărbații.
Consumul de alimente sărate, fumate și murate, dieta săracă în fructe și legume, fumatul și consumul de alcool pot duce la instalarea cancerului gastric. De asemenea, boala de reflux gastroesofagian, obezitatea și intervențiile chirurgicale anterioare la stomac cresc șansele de cancer gastric.
Citește și: Ce n-a mai mâncat soția lui Tom Hanks după ce a aflat că are cancer?
Simptomele cancerului de stomac sunt diferite
În stare incipientă, simptomele cancerului de stomac pot fi vagi. De cele mai multe ori, pacientul poate resimți o pierdere a apetitului și se poate confrunta cu scădere în greutate. Pot să apară și dureri abdominale, balonări, arsuri gastrice, grețuri și / sau indigestie.
În stare avansată, pacientul se poate confrunta cu vărsături sângeroase, icter și acumulare de lichid în abdomen. Hemoglobina scăzută poate fi, de asemenea, un alt semn de cancer la stomac.
Manifestările de pe față care semnalează cancer de stomac
Vezi și: Acest soi de ceapă luptă cu cancerul mamar și cel de colon, arată studiile clinic experimentale!
Cancerul gastric poate fi asociat și cu anumite erupții cutanate, care se dezvoltă pe piele și pe față, simptome ce pot să apară în stadii incipiente ale bolii. Aceste erupții cutanate sunt reprezentate de mici umflături apărute pe piele.
În plus, pot să apară și descuamări (fenomen de cojire a epidermei) pe tot corpul, în special la nivelul feței, însoțite de mâncărimi, notează „Chinese Journal of Cancer‟.
Ce să faci dacă te confrunți cu un astfel de simptom
Dacă te confrunți cu cel puțin unul dintre simptomele de mai sus, este indicat să apelezi la ajutorul medicului tău, care îți va oferi diagnosticul corect. De obicei, metoda de tratament selectată depinde de mai mulți factori, cum ar fi vârsta pacientului, starea generală de sănătate, localizarea cancerului și gradul de răspândire.
Sursă foto: Shutterstock