Mucenici munteneşti cu nucă, reţetă simplă

Ingrediente mucenici munteneşti cu nucă:

  • 300 g făină
  • 150-160 ml apă foarte caldă 
  • 1 vârf cuţit de sare 
  • 4-5 l apă 
  • 2 portocale mari (doar coaja, dacă nu este tratată) 
  • 1 lămâie mare (doar coaja, dacă nu este tratată) 
  • zahăr (cca 10-12 linguri) 
  • 5-6 linguri pline nucă măcinată 
  • scorţişoară 
  • esenţă de rom 
  • un vârf cuţit sare (pentru fiert mucenicii) 

Preparare mucenici munteneşti cu nucă:

Mucenicii: se pune făina în vas, se pune un vârf de sare şi apa fierbinte. Se frământă până când aluatul e elastic şi se răceşte. Aluatul se pune pe blatul de lucru pudrat cu făină. Se împarte în biluţe mici care apoi se transformă în şnururi. Aceste şnururi devin apoi opturi. Se lasă la uscat la temperatura camerei, 24 de ore. Dacă nu aveţi timp, puteţi cumpăra mucenici de la magazin.

Se pune apa la fiert într-o oală mare. Se adaugă zahărul, coaja rasă de lămâie şi de portocală, alături de un vârf de sare. Când apa începe să fiarbă, se pun mucenicii. Se fierb la foc mic. După ce se ridică la suprafaţă, se mai fierb 2 minute şi se stinge focul.

Se adaugă esenţă de rom, scorţişoară şi nucă măcinată. Se servesc reci, de la frigider, sau încălziţi! Poftă bună!

Sursa: dcnews.ro