Pandemia de coronavirus ne-a făcut pe mulţi dintre noi să fim mai atenţi asupra spălatului pe mâini. Aşadar, nu este o surpriză că stocurile cu săpunuri au fost epuizate, mai ales la începutul pandemiei, când toată lumea îşi făcea provizii. În acest caz, ne întrebăm, care săpun este mai bun pentru sănătatea pielii şi pentru uciderea bacteriilor, săpunul lichid sau săpunul solid?

Care săpun elimină mai repede murdăria şi bacteriile

Când vine vorba de curăţarea pielii, poţi sta liniştit! Felul săpunului pe care îl foloseşti ţine doar de preferinţa personală. Din punct de vedere sanitar, dacă săpunul conţine ingredientele de curăţare, nu contează sub ce formă îl cumperi.

În ceea ce priveşte sănătatea pielii, aici depinde de tipul pielii tale şi de ceea ce cauţi. Dacă îţi doreşti să nu ai mâini uscate sau crăpate este posibil să fie mai bună formula lichidă. Săpunul solid are, de regulă, un pH mai ridicat, ceea ce face ca pielea să se deshidrateze şi să se usuce mai uşor. Dacă eşti fan al săpunurilor solide, dar nu îţi doreşti să îţi deshidratezi pielea, citeşte cu atenţie eticheta! În acest caz, sunt recomandate săpunurile infuzate cu uleiuri şi cu substanţe hidratante.

Ingredientele fac diferenţa