1. Fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz se numără printre alimentele care contribuie la scăderea colesterolului rău. Aşadar,consumă la micul dejun o porţie de fulgi de ovăz,deoarece s-a dovedit ştiinţific că scade colesterolul rău cu 5,3% în 6 săptămâni. Acest lucru este posibil datorită unei substanţe care se găseşte în compoziţia fulgilor de ovăz denumită beta-glucan. Aceasta are rolul de a absorbi colesterolul rău atunci când organismul îl excretă.

2. Vin roşu

Oamenii de ştiinţă ne dau un nou motiv sănătos de a consuma vin roşu. Substanţele din compoziţia vinului roşu lupta împotriva colesterolului LDL. Un studiu efectuat la Universitatea Madrid,din Spania arată că persoanele care consumă boabe de struguri sub formă de vin roşu au nivelul colesterolului rău cu 9% mai mic,în comparaţie cu cei care nu beau vin. Totuşi,este indicat să nu se consume mai mult de 2-3 pahare de vin,pe săptămână.

Citeşte restul articolului pe clicksanatate.ro.