Patru aspecte care definesc jobul viitorului și cum te pot motiva în cariera ta

Într-o lume în continuă schimbare, piața muncii evoluează rapid, iar joburile de astăzi pot părea complet diferite față de cele de acum câțiva ani.

image

Cu evoluția fulgerătoare a tehnologiei și cu tendințele în continuă schimbare, este esențial să ai în vedere patru aspecte cheie, care definesc jobul viitorului. Acestea nu doar că influențează modul în care lucrezi, dar îți dezvăluie și oportunitățile de dezvoltare personală și profesională de care poți beneficia.

Dacă îți dorești un job la care să te simți apreciată, pusă în valoare și în care poți evolua,  iată ce aspecte ai putea lua în considerare:

Flexibilitatea modului de lucru

De ce ți-ai dori să lucrezi într-o companie care permite și încurajează un sistem de muncă hibrid? Răspunsul este simplu și, probabil, destul de evident, pentru anul 2023. Echilibrul între viața privată și cea profesională, utilizarea mai eficientă a timpului, controlul asupra orelor de lucru și asupra locației, diminuarea epuizării și creșterea productivității, toate acestea sunt beneficiile pe care le poți fructifica atât în favoarea ta, cât și în cea a companiei respective. În plus, un studiu efectuat recent de către Genesis Property, companie deținută de către antreprenorul Liviu Tudor, confirmă opțiunea angajaților pentru acest sistem de muncă. Studiul relevă faptul că peste patru din 10 români cred că un sistem hibrid, cu 3-4 zile pe săptămână de muncă de la birou, va domina anul 2023, iar mai mult de un sfert mizează pe sistemul cu 1-2 zile pe săptămână la birou.

Aplicarea conceptului de „people centricity”

Un alt aspect pe care din ce în ce mai multe femei - și nu numai - îl iau în considerare, atunci când vine vorba de viața profesională, este că firma la care se gândesc să aplice încurajează conceptul de „people centricity”. Ce înseamnă acest lucru? Că angajații sunt tratați ca un factor principal în obținerea succesului, iar politicile companiei sunt construite în jurul nevoilor angajaților. Astfel, dacă respectiva companie încurajează echilibrul dintre viața profesională și cea personală, dacă susține angajații să se dezvolte, dacă oferă condiții de muncă plăcute și motivante, atunci e mai mult decât evident că aplică acest concept de „people centricity”.

Jobul viitorului încurajează starea de bine

Un sondaj global, realizat de McKinsey Health Institute, în 15 țări și pe aproape 15.000 de angajați, a scos la iveală faptul că există o legătură între starea de bine a angajaților și atingerea rapidă și eficientă a obiectivelor companiilor. Spre exemplu, în firmele în care personalul beneficia de programe de fitness și sănătate mentală, productivitatea era considerabil mai crescută față de companiile în care nu exista un pachet extra, care să pună accent pe starea de bine a angajaților. Cei din prima categorie beneficiau de un mediu de lucru sigur și relaxant, care le permitea să aibă un echilibru între viața personală și cea profesională. Iată, așadar, de ce 9 din 10 persoane sunt interesate ca în pachetele extrasalariale să existe și programe care să încurajeze starea de bine.

Jobul viitorului încurajează interacțiunile directe cu echipa

Mai mult decât un job bine plătit, cu diverse extra beneficii, angajații își doresc să aibă parte și de socializare, de conexiuni cu membrii echipei și de o colaborare eficientă și productivă. Acest aspect îi motivează și îi încurajează să devină mai implicați și mai activi în acțiunile companiei.

În concluzie, jobul viitorului trebuie să-ți ofere posibilitatea de a-ți dezvolta abilitățile, de a avea un program flexibil și adaptat nevoilor tale și de a-ți oferi acces la diverse programe care să-ți asigure o stare bună de sănătate mentală și fizică.

Sursă foto: freepik.com



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg