6 măsuri pentru a avea o imunitate mai bună în sezonul rece

Sezonul rece vine cu necesitatea adaptării organismului la noile temperaturi exterioare, dar și din interiorul locuinței. Dincolo de asta, în lipsa unor măsuri concrete pentru întărirea imunității, te poți confrunta cu diverse viroze, gripe și răceli.

image

Uite ce poți face pentru a preveni cât mai mult posibil apariția acestora.

1.  Mănâncă și hidratează-te corespunzător

Nu este nimic surprinzător în asta, deoarece „ești ceea ce mănânci” și, bineînțeles, bei. Așadar, nu sunt cuvinte fără însemnătate, ci din contră, alimentația este esențială pentru menținerea sănătății generale a organismului și, implicit, a sistemului imunitar.

Alimentația ta zilnică trebuie să fie una echilibrată și bogată în produse alimentare nutritive, precum carnea slabă, fructele, cerealele integrale sau legumele, care să-i ofere organismului tău și acele vitamine sau minerale atât de necesare. Imunitatea se poate obține în mod natural, prin alimentație corectă și alte bune practici, pe care le vei găsi ceva mai jos.

Consumul de lichide, de cel puțin 2 litri pe zi, este un sfat valabil și în timpul sezonului rece. Dincolo de consumul de apă, acum poți atinge mai ușor acest prag minim, cu o varietate de ceaiuri calde sau sucuri naturale din citrice.

2.  Acordă importanța cuvenită somnului

Somnul face minuni, deși nu întotdeauna conștientizăm acest aspect. Astfel spus, cele 7 ore de somn, necesare adulților, sunt mai mult decât importante în starea ta generală de bine.

Dacă nu știai, află că somnul și imunitatea sunt într-o strânsă legătură. O rutină zilnică te poate ajuta să intri mai ușor în atmosfera de somn și să ai parte de o odihnă corespunzătoare. Așadar, seara, cu produsele cosmetice preferate, poți avea parte de un mini spa, la tine acasă. În plus, citește câteva pagini dintr-o carte bună și, bineînțeles, culcă-te înainte de miezul nopții.

3.  Crește-ți imunitatea cu suplimente

Pentru că nu întotdeauna avem grijă de alimentația noastră și de stilul de viață pe care îl alegem, îți poți crește imunitatea naturală a organismului cu o serie de suplimente alimentare, precum vitamina C, apreciată pentru beneficiile sale numeroase, vitamina D, mai ales că soarele nu mai este așa de generos în sezonul rece, sau vitamina E, esențială pentru rolul ei oxidativ.

Poți căuta un complex de multivitamine care să conțină și zinc, precum și probiotice, necesare pentru întărirea florei intestinale, ce are un rol esențial în susținerea imunității.

4.  Activitatea fizică este esențială și în zilele reci

Activitatea fizică, fie că vorbim de sala de fitness, fie de simple plimbări în zona locuinței tale, este în continuare de mare ajutor și în sezonul rece. În plus, sunt multe aplicații mobile, cu programe de câteva minute, care îți oferă sugestii pentru a te menține în formă chiar și acasă.

Revenind la plimbare, indiferent că suporți mai mult sau mai puțin frigul, îmbracă-te adecvat, cu ținute termice, respirante și confortabile, și ieși în aer liber măcar 30 de minute pe zi. Dacă îți plac drumețiile, acestea sunt o idee excelentă.

Reține faptul că mișcarea încurajează sistemul imunitar să funcționeze optim și să se obișnuiască și cu astfel de perioade ale anului. 

5.  Controlează-ți nervozitatea și nivelul de stres

Nervozitatea și stresul sunt doi factori care ne afectează frecvent, din diverse motive. Din nefericire, ele sunt mai concludente în afectarea sistemul imunitar, în timpul sezonului rece.

Practic, nervozitatea și stresul contribuie în mod direct la instabilitatea emoțională, respectiv la dezechilibre celulare ale organismului. Asta înseamnă o imunitate scăzută din cauza unui consum excesiv de energie și vitamine. De cele mai multe ori, vei avea nevoie de un aport de magneziu și vitamina B.

6.  Ai în vedere măsurile personale de igienă

Măsurile personale de igienă reprezintă, în primul rând, o prevenție împotriva numeroaselor virusuri sau bacterii din atmosferă, care, odată pătrunse în organism, vor slăbi sistemul imunitar. Poți lua măsuri simple de igienă, de la spălarea sau dezinfectarea periodică a mâinilor până la purtatul măștii de protecție în zonele aglomerate.

Așadar, acestea ar fi cele șase măsuri de care ai putea ține cont. Odată puse în practică, pe lângă o imunitate bună împotriva virozelor, gripelor sau răcelilor, vei putea avea și o stare generală de bine.

Sursă foto: Shutterstock.com



Recente

Bautura care incetineste imbatranirea  Sursa foto shutterstock 2205379485 jpg
ketchup  foto   Shutterstock jpg
oboseală  foto   Shutterstock jpg
Salam de biscuiti cu rahat si banane  Sursa foto shutterstock 674718580 jpg
5 pasi din rutina japoneza de somn care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 199985051 jpg
mama care pregateste pachetul de scoala 2094646825 jpg
tehnici relaxare femei 2458168345 jpg
Ardei umpluti  Sursa foto shutterstock 1135172258 jpg
shutterstock 2499023893 jpg
shutterstock 2228997547 jpg
shutterstock 1517210297 jpg
Baclava cu fistic  Sursa foto shutterstock 2113201757 jpg
vaccin gripal batrani png
Semne subtile ca ai prea mult zahar in dieta  Sursa foto shutterstock 1668942076 jpg
clickpentrufemei ro (14) jpg
Modele de unghii de Halloween jpg
Descopera cum po i sa ai parte un aer curat în locuin a ta jpg
copil  foto   Shutterstock jpg
Tocana de chiftele  Sursa foto shutterstock 1061262914 jpg
La ce se foloseste dezumidificatorul in casa 5 AVANTAJE pe care trebuie sa le cunosti jpg