Sporul casei, floarea cea cu vino-ncoa

Aşa cum îi este şi numele, despre această floare se spune că atrage bunăstarea şi norocul în casa ta. Însă, este aproape imposibil să nu-i îndrăgeşti şi florile viu colorate.
Este originară din Africa,fiind cunoscută şi sub denumirea de „Impatiens“,„Lisa cea harnic㓺i „Nu mă atinge“. Petalele sale vin într-o varietate de culori,în nuanţe strălucitoare de portocaliu,roz,roşu,violet şi corai,motiv pentru care sunt unele dintre cele mai căutate flori de apartament.
Frumoasă,dar pretenţioasă
Pentru a te bucura de frumuseţea florilor întreaga vară este necesar să replantezi Sporul Casei în fiecare primăvară. Îi merge de minune dacă temperatura ambientală este de 18 grade,dar rezistă şi la temperaturi mai ridicate,atâta timp cât pământul este menţinut umed. Chiar dacă este o plantă căreia îi place apa,ai grijă să nu-i stropeşti frunzele,deoarece se contaminează uşor cu fungi. O dată pe lună îi poţi turna îngrăşământ amestecat cu apă,iar la baza ghiveciului poţi pune un strat de pietre,pentru ca pământul să se păstreze umed. În lunile de iarnă floarea se udă mai rar.
Citeşte şi:
Muşcatele,reginele grădinei tale
Nu-i place să o atingi
Renumele său de floarea „Nu mă atinge“este dat de faptul că este sensibilă la orice atingere,moment în care păstăile se deschid şi-şi împrăştie seminţele. Nu-i prieşte nici dacă stă în curent,sau în frig,în acest caz frunzele vestejindu-se.
Sfat
Sporul casei trebuie plantată în pământ moale,îmbogăţit cu humus,iar la sfârşitul verii îi poţi tăia vârful şi astfel îi vei încuraja ramificarea,pentru a obţine o floare cât mai bogată.