Ce înseamnă Fertilitatea femeii în 2023?

Conceptul de „fertilitate” la femei se referă la capacitatatea FIZICĂ de a concepe natural împreună cu un partener și da naștere unui copil.

image

Fără a se aduce în discuție alt aspect decât cel fizic, se pune problema infertilității atunci când femeia nu reușește să rămână însărcinată sau nu reușește să păstreze acea sarcină din motive interpretate pur medical.

În ziua de azi, orice femeie care nu reușește să obțină o sarcină după un an de încercări este considerată infertilă. Tot astfel, o femeie care pierde sarcini prin avort spontan sau care primește diverse diagnostice ca urmare a opririi sarcinilor din evoluție este diagnosticată la fel de dur și rece cu infertilitate.

Pentru ambele situații, soluțiile care rămân pentru obținerea unei sarcini sunt limitate, iar pe măsură ce timpul trece, propunerile medicale se îndepărtează tot mai tare de „natural”.

Timpul devine un dușman în fața neputinței de a concepe, iar cuplurile trebuie să caute justificări de fiecare dată când cineva drag se preocupă curios: „Când faceți și voi un copil?”

Înainte să ne pregătim la sarcină, să ne gândim cum se întâmplă Concepția

Cum spuneam, medicina modernă abordează problema fertilității strict din punct de vedere fizic atunci când constată că nu se poate obține sau duce la capăt o sarcină. Cu foarte puține excepții în care se mai aduce în discuție stresul sau stilul de viață nesănătos ca factor care influențează, ce este „dincolo de corp” nu este luat în calcul.

Pregătirea convențională pentru sarcină presupune administrarea unor suplimente, câteva analize și recomandări privind dieta și exercițiile fizice. În ansamblu, tot corpul este cel vizat, deși nu doar de el ține acest proces.

Emoțiile, starea mentală și, mai ales, Sufletul, sunt lăsate la urmă sau chiar deloc luate în calcul. Nici măcar atunci când rezultatele nu apar, deși toți pașii au fost făcuți și analizele sunt perfecte.

Ce pot face „pacienții” sănătoși care pur și simplu nu au un răspuns la problema lor?

Cheia este întregul; pentru că OMUL este un întreg

Sarcina nu ar trebui să fie un obiectiv de bifat doar pentru că viitorii părinți s-au căsătorit, au casă, carieră, tot ce au nevoie.

Aducerea unui Suflet pe lume ar trebui să vină dintr-o motivație interioară mai profundă, fapt ce e imposibil dacă cei ce își doresc nu se cunosc îndeajuns pe ei înșiși.

Un copil este o responsabilitate nu doar materială, ci afectivă și chiar spirituală.

A aduce un copil pe lume este o misiune importantă în care ambii părinți trebuie să fie conectați cu toată Ființa și dăruirea.

De aceea, pregătirea pentru un bebe ar trebui să fie un proces holistic, adică un efort susținut în care să fie implicate trupul, mintea, emoțiile și Sufletul deopotrivă.

Trupul - hrănit cu mâncare vie și sănătoasă, apă de calitate, somn și exerciții regulate;

Mintea- din care să fie eliminate gândurile negative și obsesiile (chiar și graba de a concepe);

Emoțiile - prin căutarea interioară și verificarea emoțiilor care le însoțesc părinților ideea de sarcină. Aici apar adevăratele probleme care de multe ori amână venirea pe lume a copilului. Fiindcă fără să vrem, avem anumite percepții legate de sarcină și naștere pe care nu le cunoaștem, iar asta creează blocaje emoționale care arată că la nivel subconștient există o frică, o durere, un regret legat de maternitate.

Sufletul - prin integrarea experiențelor traumatizante pe care mai ales viitoarea mamă le-a trăit și deschiderea către noi abordări legate de Concepție.

Când un anumit lucru sau o anumită dorință nu se îndeplinește, cauza trebuie căutată întotdeauna în interior. Ceea ce exteriorul oferă sunt instrumente, însă și acestea trebuie folosite cu discernământ și asumare.

Nu este nimic greșit ca o femeie să apeleze la medicină pentru o problemă de infertilitate, însă pentru ca soluția pe care o primește să funcționeze, ea trebuie să o știe adapta la problema ei. Iar dacă nu cunoaște adevărata problemă (care e întotdeauna din interior), soluția care vine este inutilă și generatoare de alte frustrări.

Ce înseamnă Pregătirea Holistică pentru concepție și sarcină?

Unul dintre cele mai eficiente programe de vindecare pe care le ofer ca educator prenatal și terapeut holistic este cel de Fertilitate Holistică și Concepție Conștientă, unde am pus toate cunoștințele pe care le-am acumulat în ultimii 14 de lucru cu peste 4000 de femei.

Cursurile prenatale, oferă o abordare unică în România asupra modului în care trebuie privită venirea unui copil pe lume.

Mai exact, pe lângă analize și suplimente care ajută corpul, să existe o pregătire interioară - un proces de autocunoaștere și introspecție pe care orice femeie care își dorește să aibă cândva un copil ar trebui să îl parcurgă. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Fiindcă munca interioară presupune niște etape de descoperire a emoțiilor blocate, a fricilor în legătură cu nașterea, a grijilor legate de maternitate. Odată scoase la suprafață, femeia poate să lucreze cu ele și să le integreze în experiența ei de viață, pentru ca acestea să nu o mai afecteze atunci când va fi însărcinată.

Nici nu e nevoie să îți dorești acum sau în viitorul apropiat un copil. Nici măcar să ai un partener acum nu trebuie ca să te pregătești de concepție.

Fiindcă metoda folosită în Seminarul de Fertilitate Holistică și Concepție Conștientă are ca instrument de bază vindecarea propriei nașteri, fiindcă acolo e găsesc mai toate răspunsurile care ne influențează percepția asupra vieții de mamă și chiar Menirea în viață.

O viitoare mamă care se cunoaște pe Sine și înțelege sensul experiențelor sale va întâmpina cu totul altfel provocările sarcinii și va putea acționa mult mai conștient pentru ea și bebelușul ei.

Cum foarte frumos spunea Claudia Iordache, psihoterapeut, într-un testimonial: „Dă-ți șansa de a interveni asupra traumelor și fricilor, astfel încât în lume, în momentul în care ești „pregătită” să vină un PRUNC….el va veni!”



Recente

Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg
Prajtura cu nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 1928203232 jpg
Budinca de orez cu peste  Sursa foto shutterstock 480607888 jpg
shutterstock 256424824 jpg