De ce nu este bine să acoperi farfuria care conține mâncare cu folie de aluminiu

Acoperirea farfuriei care conține mâncare cu folie de aluminiu și păstrarea acesteia timp de câteva zile este un obicei pe care mulți oameni îl au. Din păcate, această deprindere poate pune sănătatea în pericol. Iată cum! 

image

Folosirea foliei de aluminiu pentru a acoperi resturile alimentare nu va sigila complet mâncarea. Astfel, așa cum oamenii au nevoie de aer pentru a respira, la fel și bacteriile au nevoie de el pentru a se dezvolta. 

Citește și: Se folosește de 100 de ani, dar este sănătos să utilizezi folie de aluminiu atunci când gătești? 

Unele bacterii, așa cum este stafilococul auriu, (care poate provoca tulburări alimentare) nu sunt distruse prin expunerea la temperaturi înalte, iar când mâncarea gătită este lăsată la temperatura camerei mai mult de două ore, bacteriile se înmulțesc rapid. Așadar, acoperirea farfuriei care conține mâncare gătită cu folie de aluminiu prezintă același risc, deoarece îi permite aerului să circule: 

„Când aerul este prezent, acesta le permite bacteriilor să se dezvolte mai repede, așa că dacă dorești să te protejezi, împachetează alimentele în mod corespunzător‟, recomandă dieteticianul Lindsay Malone, potrivit „Reader’s Digest”. Totuși, ce înseamnă o împachetare corectă? 

Citește și: Folia de aluminiu ne salvează în multe situații, dar iată cum NU se folosește!

În loc să folosești folia de aluminiu la împachetarea produselor alimentare, mai bine utilizezi recipiente mici care au capac sau păstrezi alimentele vidate. La fel de important este să te asiguri că după ce ai gătit mâncarea, să o lași să se răcească, apoi să o pui în frigider în cel mult două ore de la gătire. Produsele lactate și carnea sunt predispuse la creșterea bacteriilor, așa că mare atenție la felul în care le păstrezi!

De asemenea, nu păstra mâncarea gătită în frigider mai mult de o săptămână: „Dacă ți-a rămas mai multă mâncare, cel mai inteligent lucru este să pui o parte din ea la frigider și restul să îl pui în congelator‟, recomandă specialistul în nutriție. 

Sursă foto: Shutterstock