Când este indicat testul de sarcină bărbaţilor? Vezi ce boală poate depista!

Pare o glumă ca un bărbat să facă un test de sarcină care se dovedeşte a fi pozitiv. Chiar dacă astfel de teste pozitive aduc bucurie în cele mai multe cazuri, nu este o veste bună şi nici amuzant dacă proba a fost dată de un bărbat.

image

S-a întâmplat cu adevărat în anul 2015 ca unui bărbat să-i iasă pozitiv un test de sarcină. A luat-o în glumă şi a făcut câteva benzi desenate cu păţania lui pe care le-a împărtăşit cu o comunitate online. Peste 1.500 de utilizatori nu s-au amuzat deloc şi i-au trimis mesaje care l-au pus pe gânduri.

Ce ştiau ei? Un test de sarcină masculin pozitiv nu înseamnă că testul este eronat, ci doar că se întâmplă ceva ce ar trebui să te trimită rapid la medic.

Testul pozitiv ce indică sarcina la femei, semnalează cancerul la bărbați

Dacă un bărbat are curiozitatea de a face un test de sarcină şi este pozitiv, ar fi bine să se programeze imediat la un medic generalist în primă fază.

Testele de sarcină funcționează au fost concepute să determine nivelul de hormon gonadotropină corionică beta-umană sau hCG din urină care indică dacă o femeie este însărcinată sau nu. În cazul bărbaţilor, un număr destul de mare de cancere testiculare produc același tip de hormon. Iată ce avertizează medicul medicul oncolog american Mark Pomerantz de la Institutul de Cancerologie Dana-Farber din Boston: „Există foarte puține lucruri în organism care produc beta hCG, iar cancerul testicular este unul dintre ele.”

Vezi și: Cum i s-a schimbat viața lui Kylie Minogue după ce a învins cancerul

Cum să depistezi la timp cancerul testicular

Bărbatul care a obţinut un test pozitiv şi a postat benzi desenate în cadrul unei comunităţi online a avut norocul să fie avertizat de utilizatori şi admiratori ai desenelor lui. Tumoarea lui a fost depistată în stadiul incipient, iar cancerul său testicular a putut fi tratat fără probleme. Pentru că a făcut testul de sarcină, a fost alertat devreme în privinţa bolii care avansa silenţios.

Citeşte şi: Elton John, informat de medici că mai avea 24 de ore de trăit. „Mă rugam să supravieţuiesc…‟

Un alt medic american, urolog de această dată, Dr. Christopher Wood, președintele de urologie la Universitatea din Texas a explicat că, în cele mai multe cazuri, cancerul testicular se manifestă printr-un nodul nedureros. Mai mult, a recomandat bărbaților să facă lunar autoexaminări. Dacă există vreo suspiciune, poţi încerca să faci un test de sarcină înainte de a consulta medicul.

FOTO: Shuttrestock