Metode naturale pentru dizolvarea şi eliminarea pietrelor la rinichi

1 75406 original jpg jpeg

Calculii renali sunt acele formaţiuni dure care se formează la nivelul rinichilor. Iau naştere când echilibrul dintre mineralele şi sărurile din urină se modifică. Calculii renali de dimensiuni mici pot fi eliminaţi fără intervenţie chirurgicală, cu ajutorul remediilor naturiste.

Cei mai mulţi calculi renali sunt formaţi din calciu şi apar din cauza modificării concentraţiei acestui mineral în urină. Factorii genetici pot fi o cauză, dar şi lipsa hidratării corespunzătoare, tulburări hormonale, boli inflamatorii inestinale şamd. Uneori, pietrele la rinichi de dimensiuni foarte mici, sub 5 mm, se elimină pe cale naturală, fără a provoca durere. Doctorii recomandă în aceste cazuri consumul de lichide, adică minimum 10 căni cu apă plată, zilnic. Pentru dizolvarea şi eliminarea calculilor renali, fitoterapeuţii te sfătuiesc să încerci o serie de plante care au efect diuretic: merişorul, cozile de cireşe, mătasea de porumb, frunzele de mesteacăn.  

Bine de ştiut! Dacă pietrele renale sunt mari, nu se recomandă consumul de plante cu efect diuretic, existând riscul ca aceşti calculi să pornească pe căile urinare provocând o colică renală (criză de rinichi), infecţii sau chiar hidronefroză - blocajul rinichilor.  

Truc CPF 

Există metode pentru a preveni formarea de calculi renali prin depunerea de acid uric, substanţă din urină care conţine azot şi rezultă în urma degradării metabolice a proteinelor. Dacă acesta se regăseşte în sânge în exces, se va acumula sub formă de microcristale de urat şi va cauza litiaza renală, adică pietrele la rinichi. Foloseşte o infuzie de turiţă mare. Pui o lingură de plantă la o cană de apă clocotită. Laşi la infuzat 10-15 minute. Bei 2-3 căni pe zi. Cura o ţii minimum 2 luni.

Ştiai că...

...pietrele la rinichi se formează cel mai des între 20 şi 40 de ani, bărbaţii fiind de trei ori mai afectaţi decât femeile?

Frunzele de mesteacăn, efect diuretic

Frunzele de mesteacăn au efect diuretic, ajutând organismul să elimine o mare cantitate de lichide din ţesuturi. Urinatul des, datorită remediilor pe bază de mesteacăn, nu va duce la iritaţii la nivelul rinichilor, ci din contră: va ajuta la dizolvarea pietrelor şi va preveni retenţia de apă, mai ales la nivelul picioarelor. De asemenea, se va produce şi eliminarea substanţelor nocive din corp (uree, azotaţi, cloruri şi acid uric). Frunzele de mesteacăm luptă şi contra microbilor şi bacteriilor (Escherichia coli şi stafilococul auriu), prevenind infecţiile. Faci o infuzie din 2-3 linguri de frunze de mesteacăn la o cană de apă clocotită. Laşi să se infuzeze 10-15 minute, apoi strecori. Pui un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu, în timpul răcirii, pentru neutralizare. Consumi ceaiul după 6 ore. Bei infuzia respectivă într-o singură zi, în 3 reprize.

Mătasea de porumb, împotriva colicilor renale

Nu e necesar să o cumperi de la magazinele naturiste, îţi poţi face provizii în perioada când apare porumbul. Speli mătasea acestuia şi o pui la uscat, apoi o depozitezi în borcane sau pungi de hârtie închise la culoare. Faci o infuzie din 2 linguriţe de plantă uscată la o cană de apă clocotită. Laşi la infuzat 10-15 minute şi strecori. Bei 2 căni pe zi astfel: prima cană de infuzie o bei dimineaţa, înainte de masă, iar cea de-a doua, pe parcursul zilei.

Merişorul, bun în caz infecţie 

Frunzele de merişor (coacăz de munte) sunt recomandate de specialişti pentru că ajută în procesul diurezei şi acţionează şi ca dezincfectant al rinichilor. Luptă împotriva inflamaţiilor produse la nivelul căilor uro-renale. Faci o infuzie din 2 linguriţe de frunze de plantă la o cană de apă clocotită. Laşi la infuzat 10-15 minute şi strecori. Bei 1-2 căni pe zi, fără zahăr. Fitoterapeuţii spun că e bine ca la acest remediu să adaugi un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu, pentru neutralizarea lichidului.

Atenţie! Acest leac este interzis bolnavilor cu insuficienţă renală gravă!

Cozile de cireşe elimină nisipul 

Dacă te confrunţi cu o colică renală, sau ai nisip ori pietre micuţe la rinichi, poţi încerca un remediu pe bază de cozi de cireşe. Procedezi astfel: faci un decoct din 3 linguri de cozi de cireşe la 500 ml de apă clocotită. Laşi să fiarbă la foc încet, 10 minute, apoi laşi deoparte circa 25 de minute şi strecori. Bei acest decoct pe durata întregii zile.



Recente

Metode antistres detoxifiere mentala  Sursa foto shutterstock 2500322713 jpg
shutterstock 2045104589 jpg
shutterstock 2169907187 jpg
Metoda care ajuta aprintii sa si pregateasca rapid copiii de scoala  Sursa foto Pixabay jpg
shutterstock 617788556 jpg
Zacusca de ciuperci  Sursa foto shutterstock 750171562 jpg
Tort de clatite  Sursa foto shutterstock 357884531 jpg
shutterstock 2050732577 jpg
Vitamina care previne tulburarile de memorie  Sursa foto shutterstock 414407089 jpg
Zacusca dovlecei  Sursa foto shutterstock 458289046 jpg
shutterstock 2404914829 jpg
Chec cu afine si fulgi de ovaz  Sursa foto shutterstock 612616646 jpg
shutterstock 2407845029 jpg
Imagine Imunoterapie SC jpg
Curatarea pernelor  Sursa foto shutterstock 1099572059 jpg
shutterstock 2318184559 jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 2357567221 jpg
băutură  foto   Shutterstock jpg
Bauturi cu efect antiinflamator  Sursa foto shutterstock 2403798969 jpg
3 obiceiuri care te ajută să te bucuri de o viață sănătoasă jpg