Semnul care indică expirarea produselor tale de îngrijire a pielii. Nu-l ignora!

Există o modalitate foarte simplă de a-ți da seama dacă loţiunile, cremele sau serurile tale au expirat şi s-ar putea s-o treci cu vederea.

image

Sunt persoane care adună mai multe produse de îngrijire a pielii, pe jumătate folosite, şi altele care folosesc un număr redus de produse o perioadă prea lungă de timp. Indiferent din care categorie faci parte, trebuie să ştii că poţi observa foarte uşor dacă ai creme sau loţiuni care au depăşit termenul de valabilitate. Experții de la Kiehl's Skincare citaţi de Womanandhome au atras atenţia că produsele se degradează lent în timp, chiar și atunci când sunt depozitate corect. Unele rezistă mai puțin decât altele, în funcție de ingrediente, conservanți, modul de ambalare sau în care sunt păstrate în casă.

Care este semnul principal care semnalează expirarea?

Cel mai important semn care arată că un produs de îngrijirea pielii a expirat apare brusc. Este vorba despre mâncărimile pe care le provoacă atunci când îl aplici. Dacă ţi se întâmplă să te confrunţi cu senzaţie de mâncărime şi iritaţii la puţin timp după ce ai folosit o cremă de piele, atunci este cazul s-o înlocuieşti cu alta, aflată în termen de valabilitate.

Vezi și: 5 produse cosmetice pe care trebuie să le arunci imediat ce au expirat

Reţine!

Notează pe fiecare produs de îngrijire a pielii data la care îl desigilezi sau aceea la care va expira, calculată în funcţie de perioada notată pe ambalaj, de la o lună la trei ani, recomandată a se respecta de la deschidere.

Alte semne la care trebuie să fii atent pentru a arunca la timp un produs de îngrijire expirat sunt: mirosul neplăcut sau diferit, schimbarea culorii sau a texturii produsului.

Te-ar mai putea interesa: Obiceiuri proaste care-ți distrug pielea. Ce greșești?

De ce să nu mai foloseşti nici măcar o dată un produs dacă a expirat?

Odată ce ai observat orice tip de schimbare, loţiunile, cremele sau serurile ar trebui înlocuite şi evitată folosirea lor. Motivul este, în primul rând, ineficienţa acestora. Ingredientele active se descompun în timp și există potențialul ca substanțele chimice să se modifice.

O loţiune de protecție solară expirată, de exemplu, nu te va proteja la fel de bine ca una aflată în termen de valabilitate. Mai mult, produsele alterate pot conţine bacterii dăunătoare, iar transferul acestora pe piele ar putea provoca, mai ales celor cu pielea sensibilă, roșeață, erupţii cutanate şi chiar infecție oculară, în cazul celor pentru ten.

FOTO: Shutterstock



Recente

slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg