Semnul care indică expirarea produselor tale de îngrijire a pielii. Nu-l ignora!

Există o modalitate foarte simplă de a-ți da seama dacă loţiunile, cremele sau serurile tale au expirat şi s-ar putea s-o treci cu vederea.

image

Sunt persoane care adună mai multe produse de îngrijire a pielii, pe jumătate folosite, şi altele care folosesc un număr redus de produse o perioadă prea lungă de timp. Indiferent din care categorie faci parte, trebuie să ştii că poţi observa foarte uşor dacă ai creme sau loţiuni care au depăşit termenul de valabilitate. Experții de la Kiehl's Skincare citaţi de Womanandhome au atras atenţia că produsele se degradează lent în timp, chiar și atunci când sunt depozitate corect. Unele rezistă mai puțin decât altele, în funcție de ingrediente, conservanți, modul de ambalare sau în care sunt păstrate în casă.

Care este semnul principal care semnalează expirarea?

Cel mai important semn care arată că un produs de îngrijirea pielii a expirat apare brusc. Este vorba despre mâncărimile pe care le provoacă atunci când îl aplici. Dacă ţi se întâmplă să te confrunţi cu senzaţie de mâncărime şi iritaţii la puţin timp după ce ai folosit o cremă de piele, atunci este cazul s-o înlocuieşti cu alta, aflată în termen de valabilitate.

Vezi și: 5 produse cosmetice pe care trebuie să le arunci imediat ce au expirat

Reţine!

Notează pe fiecare produs de îngrijire a pielii data la care îl desigilezi sau aceea la care va expira, calculată în funcţie de perioada notată pe ambalaj, de la o lună la trei ani, recomandată a se respecta de la deschidere.

Alte semne la care trebuie să fii atent pentru a arunca la timp un produs de îngrijire expirat sunt: mirosul neplăcut sau diferit, schimbarea culorii sau a texturii produsului.

Te-ar mai putea interesa: Obiceiuri proaste care-ți distrug pielea. Ce greșești?

De ce să nu mai foloseşti nici măcar o dată un produs dacă a expirat?

Odată ce ai observat orice tip de schimbare, loţiunile, cremele sau serurile ar trebui înlocuite şi evitată folosirea lor. Motivul este, în primul rând, ineficienţa acestora. Ingredientele active se descompun în timp și există potențialul ca substanțele chimice să se modifice.

O loţiune de protecție solară expirată, de exemplu, nu te va proteja la fel de bine ca una aflată în termen de valabilitate. Mai mult, produsele alterate pot conţine bacterii dăunătoare, iar transferul acestora pe piele ar putea provoca, mai ales celor cu pielea sensibilă, roșeață, erupţii cutanate şi chiar infecție oculară, în cazul celor pentru ten.

FOTO: Shutterstock



Recente

Tarta cu mango  Sursa foto shutterstock 256127164 jpg
Dovlecei gratinati  Sursa foto shutterstock 1761536825 jpg
CPF (1) jpg
Tarta de afine  Sursa foto shutterstock 1806091114 jpg
clickpentrufemei (3) jpg
Chec cu dovlecei  Sursa foto shutterstock 110261372 jpg
2897 jpg
Cheesecake cu lamaie la pahar  Sursa foto shutterstock 464383022 jpg
wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg