Vrei ten frumos și păr mătăsos? Cântă-i mâncării când o gătești!

Radhi și Jay Shetty sunt cuplul care a cucerit Hollywoodul. Nu cu filme, ci cu sfaturile lor despre cum se trăiește bine și frumos.

image

Jay este un călugăr care a devenit „life coach”, adică „consilier de viață”, care a oficiat nunțile vedetelor de primă mână Jennifer Lopez și Lily Collins, iar Radhi este o bucătăreasă și nutriționistă Ayurvedică, care are niște clienți faimoși precum Paris Hilton și modelul Gisele Bündchen. În noua sa carte, „JoyFull”, chef Radhi a scris despre rețete gătite coștient. Ce înseamnă asta?

Ayurveda vorbește despre primele semne ale unei boli sau dezechilibru, cum ar fi părul tern și tenul lipsit de vitalitate. Ceea ce mâncăm, împreună cu obiceiurile de zi cu zi și felul în care gândim ne afectează fiecare aspect al sănătății și frumuseții noastre.

Pentru a trăi bine, există trei reguli de bază – să mâncăm mai multe plante și condimente, să trăim în ritmul naturii și al propriului corp și să ne înconjurăm de energia, intenția și sentimentele pe care dorim să le avem noi.

Cei care practică Ayurveda susțin că energia și intenția pe care le ai atunci când gătești sunt transmise în mâncare, care este absorbită și digerată de cel care o mănâncă. Așadar e nevoie de gătit conștient!

Adică gătește fără să ți se distragă atenția la altceva, pentru a te concentra mai bine la energia pe care vrei s-o transmiți mânăcrii. Apoi, imaginează-ți cum mâncarea consumată își va oferi energia de care ai nevoie ca să trăiești bine.

Nu în ultimul rând, rostește cuvinte afirmative, ascultă meditație și melodii pozitive. Cântă mâncării tale în timp ce-o gătești. Pare o ciudățenie, dar oamenii de știință au comparat efectul muzicii și al cuvintelor asupra moleculelor de apă și au descoperit că vorbele blânde și muzica armonioasă au creat structuri ca ale unui fulg de nea, în timp ce cuvintele furioase și muzica zbuciumată au format o structură haotică.

Dacă există asemenea putere care să aibă un astfel de efect asupra apei, imaginați-vă ce efect poate avea muzica asupra corpului nostru, care e 70% apă!

Vă spunem noi ce efect poate avea o afirmație pozitivă în timp ce gătești – îți poate face ca întregul organism să funcționeze mai bine, după ce asimilezi nutrienți în cel mai bun mod posibil, drept urmare părul și tenul vor deveni mai pline de viață, mai frumoase și mai sănătoase.

foto - Shutterstock