Ronţăitul este duşmanul siluetei. Cum reduci eficient aportul caloric (P)

1 mancarecuoua jpg jpeg

Perioada de izolare impusă, pe care toţi am trăit-o în ultimele luni a favorizat, printre altele, apariţia unor comportamente alimentare nefaste pentru siluetă, pe care, poate, înainte nici nu le aveam. Din acest motiv, foarte multe dintre noi au luat în greutate. Izolarea te poate face să “ronţăi”, din plictiseală ori din cauza unei senzaţii de oboseală pe care unii cred că o pot alunga mâncând. Pentru a reduce aportul caloric şi a pierde câteva kilograme poţi, însă, să adopţi câteva soluţii simple şi eficiente.

Respectă mesele principale

Este un lucru binecunoscut, care merită să fie repetat: nu sări peste micul dejun. Lipsa de timp şi de apetit sunt doi factori care te-ar putea determina să nu mănânci nimic dimineaţa, însă, micul dejun este o masă foarte importantă pentru organism, prevenind creşterea în greutate. Un mic dejun echilibrat trebuie să conţină un fruct sau un suc de fructe ori un smoothie; o sursă de proteine precum lactatele, ouale, branzeturile, carnea slabă; cereale bogate în fibre; lipide de calitate precum untul, uleiul şi oleaginoasele, şi o băutură neîndulcită, pentru hidratarea organismului.

La prânz, asociază întotdeauna o proteină animală - carne, peşte, ouă - sau vegetală cu o cantitate nelimitată de legume, preparate termic cu multe ierburi aromate sau proaspete, în salate. Legumele crude ajută organismul să elimine mai uşor toxinele. Dacă este posibil, redu cantitatea de produse cu amidon şi mănâncă un fruct la desert.

Pentru cină, redu cantitatea de proteine ​​sau chiar elimină-le şi înlocuieştele cu produse cu amidon, precum orezul şi cartofii, la care poţi asocia legume în cantitate nelimitată, preparate sau crude.

Găteşte dietetic şi foloseşte un ulei de calitate

Foloseşte metode de a găti dietetic: pe aburi, la cuptor sau în papiotă - alimentele sunt sigilate într-un ambalaj ermetic din hârtie de copt sau folie de aluminiu, cu foarte puţin lichid, inclusiv vin şi băgate la cuptor - şi foloseşte doar câteva picături de ulei aromat crud, precum cel de măsline, rapiţă sau nuci, la final. Aceste uleiuri sunt bogate în acizi graşi Omega-3, care sunt benefici pentru sănătatea întregului organism: reduc inflamaţia, menţin sănătatea inimii, reduc tensiunea arterială şi stimulează creierul.

Alege fibre şi lactate digerabile

Consumă alimente bogate în fibre, precum citricele, fasolea, cerealele integrale, lintea, năutul şi alte leguminoase. Aceste alimente ajută la limitarea aportului energetic, pentru că oferă mult mai rapid o senzaţie de saţietate.

Alege brânzeturi din lapte de capră sau oaie, pentru că sunt mult mai digerabile decât cele de vacă, iar acest principiu este valabil şi pentru iaurturi.

Redu cantitatea gustărilor dintre mese

Dacă doreşti o gustare, alege fructe uscate dulci, precum caisele, smochinele, strugurii, mango, ananasul şi/ sau proaspete şi/ sau seminţe oleaginoase, ca migdalele, nucile, alunele etc., alături de un ceai aromat. Această combinaţie, consumată în cantitate mică previne instalarea poftelor.

Alte câteva trucuri eficiente împotriva ronţăitului

Înainte de a lua o gustare, gândeşte-te dacă ai cu adevărat nevoie de aceasta sau dacă nu este doar o consecinţă a stresului ori plictiselii.

Mănâncă la ore fixe şi nu sări peste mese, ci, mai degrabă, peste gustări. Mănâncă încet şi mestecă bine alimentele, pentru ca senzaţia de saţietate să fie pe deplin percepută de creier. Savurează fiecare îmbucătură.

Dacă simţi nevoia de o gustare, bea un pahar cu apă sau ceai. Nu consuma băuturi carbogazoase, nici măcar dintre cele fără zahăr, pentru că gustul dulce provoacă poftă de mâncare. Prin consumul de apă, poţi reduce senzaţia de foame şi elimina toxinele. Încearcă să dormi suficient, cel puţin opt ore de somn pe noapte. Lipsa somnului influenţează senzaţia de foame şi favorizează luarea în greutate.

Trebuie să mai ştii că schimbarea obiceiurilor alimentare nu este un lucru uşor. Nu fi prea dură cu tine şi nu te descuraja dacă într-o zi ţi-ai “ascultat” toate poftele. Obiceiurile prezentate mai sus, asociate şi cu activităţi fizice regulate pot deveni, de altfel, unele pe termen lung, pentru că fac parte dintr-un stil de viaţă sănătos.

FOTO Pexels.com



Recente

Cum sa cresti stima de sine  Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg