Specialiştii spanioli de la Universitatea din Madrid sunt de părere că bolile cardiovasculare pot fi prevenite cu ajutorul curelor cu struguri roşii.

Ei au descoperit că sâmburii şi coaja acestora conţin foarte mulţi antioxidanţi necesari atât persoanelor tinere (previn cancerul),cât şi bătrânilor (mai expuşi riscurilor cardiovasculare-previn infarctul).

Mai mult,doi-trei ciorchini de struguri scad colesterolul “rău”.

"Influenţa pe care o au strugurii roşii asupra tensiunii şi colesterolului se datorează efectului combinat al fibrelor şi antioxidanţilor, pe care nici un alt aliment nu îl are",a spus coordonatorul stu­diului,dr. Jara Perez Jimenes,conform preluat de Daily Mail.

Mai mult,fla­vo­noidele şi polifenolii din struguri contribuie la regenerarea ţesuturilor şi la menţinerea elasticităţii vaselor de sânge din corp.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 34 de oameni. Timp de 16 săptămâni,voluntarii au luat zilnic suplimente cu extract de struguri roşii. După studiu,tensiunea arterială a scăzut cu aproape 5% faţă de valoarea înregistrată la începutul studiului,iar nivelul colesterolului a scăzut şi el cu aproximativ 14%.

Cu toate acestea,nutriţioniştii avertizează pacienţii cu diabet să consume struguri în cantităţi mici,deoarece sunt dulci şi pot creşte glicemia.