Există mai multe lucruri pe care le poţi face pentru a-ţi recâştiga silueta cât mai rapid. Ţine cont de aceste trucuri care te vor ajuta să obţii rezultatele dorite.

1. Uită de preparatele grase

Dacă ţi-ai făcut de cap de sărbători,a venit momentul să uiţi o perioadă de tot ce înseamnă preparate grase. Înlocuieşte carnea de porc sau de peşte gras cu cea slabă,cum ar fi carnea de curcan sau de pui,macrou,sardine ori fructe de mare.

2. Fă curăţenie în frigider

Scapă de toate alimentele nesănătoase din frigider,ca să nu existe nicio tentaţie atunci când simţi că nu mai ai determniare ca să ţii un regim sănătos.

Citeşte şi:Dieta psoriazis. Ce alimente trebuie evitate!

3. Bea multă apă

Apa,deşi cea mai banală băutură,este de un real ajutor în lupta cu kilogramele. Ajută metabolismul să ardă mai repede caloriile,previne depunerea de grăsimi,inhibă foamea şi te menţine hidratată. Iată cât de multe beneficii pentru slăbitîntr-un singur pahar cu apă. Bine,indicat este bei minimum 8 pahare pe zi,pentru ca rezultatele să fie cele dorite.

4. Mânâncă legume

Consumul de legume bogate în fibre,precum  fasolea,lintea,mazărea,ajută la prevenirea acumulării de grăsime în organism.

5. Renunţă la adaosul de zahăr

Fructele şi legumele pe care este indicat să le mănânci zilnic sunt şi aşa bogate în zaharuri naturale,aşa că ar fi indicat să renunţi la produsele cu zahăr adăugat,cum ar fi dulciurile,sucurile-chiar şi la cele aşa-zis naturale,sucul de roşii etc.

6. Consumă migdale şi nuci

Deşi acestea au un aport caloric ridicat,corpul nostru le procesează în mod diferit. Înlocuieşte,aşadar,gustările nesănătoase cu nuci,migdale,alune de pădure,caju,pentru a evita acumularea de grăsimi.

Citeşte şi:De ce să nu renunţi la ciocolată

7. Sportul are un rol esenţial

Exerciţiile de tip cardio sunt cele mai recomandate pentru arderea grăsimilor şi pierderea în greutate.

8. Evită alcoolul

Consumul de băuturi alcoolice a fost asociat cu o creştere semnificativă a grăsimii,în special în zona abdomenului.

9. Odihneşte-te suficient

Dormi cel putin 7-8 ore pe noapte-în acest fel,organismul are timp să asimileze alimentele şi să le prelucreze în mod corespunzător.

10. Relaxează-te

Stresul şi anxietatea cresc nivelul de insulină din organism şi cresc senzaţia de poftă de dulciuri şi de alimente grase. Deci,dacă simţi că eşti pe punctul de a exploda de nervi,ia un supliment de magneziu,înainte de a rupe uşa de la frigider.