Atunci când călătoreşti eşti introdus într-o lume cu totul nouă,cu diferite culturi şi perspective. Aşadar,dacă încă te mai gândeşti dacă să pleci în vacanţă sau nu,alege s-o faci acum pentru a trăi o experienţă nouă. Din moment ce Parisul este unul dintre oraşele de top pe care foarte mulţi oameni doresc să-l vadă,iată care sunt principalele locuri pe care trebuie să le vizitezi când ajungi acolo.

Turnul Eiffel

Turnul Eiffel a fost construit între 1887 şi 1889 de către Gustave Eiffel,un inginer francez specializat în construcţii revoluţionare din oţel. Este cea mai înaltă construcţie din Paris,cu o înălţime de 324 metri,devenind simbolul Franţei.Cu toate că la început a fost criticată de unii artişti francezi pentru designul său,acum este unul dintre cele mai vizitate monumente nu numai de poporul francez,ci de oameni din întreaga lume.Se spune că,în anul 2010,circa 250 de milioane de vizitatori au mers în Paris pentru a vedea Turnul Eiffel. Înainte de construirea clădirii Chrysler Building în New York,în 1930,Turnul Eiffel a fost cea mai înaltă construcţie realizată de un om din lume. Turnul are 3 nivele care sunt accesibile vizitatorilor;în primul şi al doilea nivel sunt restaurante,iar nivelul superior este cea mai mare platformă din Uniunea Europeană,care este deschisă publicului. Chiar dacă îţi doreşti sau nu să te urci în turn,nu poţi să nu-l vizitezi când ajungi la Paris.

Citeşte şi:Aceasta este ţara cu cei mai fericiţi oameni din lume

Arcul de Triumf

Arcul de Triumf este una dintre cele mai renumite momumente din Paris şi din lume. Acesta a fost construit în onoarea oamenilor care au murit în Revoluţia Franceză şi războaiele napoleoniene.Momumentul a fost proiectat de Jean Chalgrin în 1806,cu toate acestea,a fost terminat în 1836. Are 50 de metri înălţime,45 de metri lăţime şi 22 adâncime. Pe suprafeţele interioare şi exterioare ale arcului sunt scrise numele tuturor victoriilor şi generalilor francezi. Aşadar,Arcul de Triumf este un momument istoric important pe care trebuie să-l vizitezi.

Muzeul Luvru

Muzeul Luvru este unul dintre cele mai mari muzee din lume. Este,de asemenea,unul dintre cele mai cunoscute monumente istorice din Paris şi din lume. Muzeul este adăpostit în Palatul Luvru,care a fost iniţial construit ca o fortăreaţă în secolul al 12-lea. În zilele noastre,rămăşiţe ale cetăţii pot fi văzute în subsolul muzeului.

Palatul a fost prelungit de mai multe ori până când a devenit actualul palat Luvru. Deşi la început adăpostea doar 537 de picturi,în prezent Luvru conţine mai mult de 380.000 de obiecte în opt departamente diferite. Muzeul Luvru este unul dintre cele mai vizitate muzee din lume;în 2014,a primit 9,26 milioane de vizitatori.

Catedrala Notre Dame de la Paris

Catedrala Notre Dame este o catedrală catolică istorică. Este unanim considerată a fi una dintre exemplele de arhitectură gotică franceză. Mai mult,este printre cele mai mari şi mai renumite biserici din întreaga lume.Construcţia catedralei a început în 1163 în timpul domniei lui Ludovic al VII-lea şi a fost terminată de construit în anul 1345. De asemenea,este important de menţinut că Catedrala Notre Dame de la Paris are o înălţime de 128 de metri şi 48 în lăţime. Arhitectura ei est genială,deoarece a fost realizată într-o perioadă de timp foarte lungă,în care poţi vedea un amestec de desen şi modele de arhitectură.

Citeşte şi:5 destinaţii care-ţi vor reda fericirea

Palatul Garnier

Palatul Garnier este o casă de operă,care conţine 1979 de locuri. Construcţia Operei din Paris,aşa cum mai este numită,a început în 1861 şi a fost terminată în 1875. Acesta a fost iniţial numit Salle des Capucines,dar apoi i s-a dat numele Palais Garnier după arhitectul Charles Garnier.Alături de Muzeul Luvru şi Catedrala Notre Dame,Palatul Garnier este locul cel mai faimos din Paris şi cea mai renumită casă de operă din lume. De asemenea,este important de spus că Palatul găzduieşte Biblioteca-Muzeu a Operei din Paris.

Credite foto:pouted.com