Trei mese pe zi

Porţiile de mâncare trebuie să fie corect repartizate de-a lungul unei zile, ceea ce înseamnă că cele trei mese pe zi reprezintă cheia succesului tău în procesul de slăbire. Secretul stă în a lua masa aproximativ la aceleaşi ore. Micul dejun şi prânzul trebuie să fie mai consistente, iar cina mai uşoară. Este bine să iei cina mai devreme, pentru a lăsa un interval de minimum două ore până la momentul somnului, în care să se facă digestia.

Savurează mâncarea

Este important să îţi faci timp pentru masă. O masă luată în grabă poate duce la kilograme în plus. În primul rând, atunci când mănânci în grabă, nu îi dai prilejul creierului tău să aibă senzaţia de saţietate. Prin urmare, vei simţi nevoia să mănânci tot mai mult. De asemenea, trebuie să mesteci foarte bine alimentele, pentru a-ţi favoriza digestia.

Combinaţii bune de alimente

Trebuie să existe un echilibru între tipurile de alimente pe care le pui în farfurie în fiecare zi. De aceea, este bine să îi oferi din fiecare atât cât are nevoie:: carbohidraţi şi fibre, proteine şi grăsimi. În ceea ce priveşte carbohidraţii, trebuie să fii atentă pe care alegi să îi consumi, aceştia fiind de două feluri: complecşi, cu eliberare prelungită (legume, nuci, cereale integrale, orez) şi simpli, cu eliberare imediată (dulciuri concentrate, sucuri, etc.). Recomandaţi sunt cei complecşi,  deoarece  furnizează corpului energie şi previn creşterile şi scăderile bruşte de glicemie, oferind o senzaţie de saţietate îndelungată.

Sfat Click!

Organismul este ca o maşinărie care funcţionează bine atunci când toate piesele sunt la locul lor. De aceea, organizează-ţi viaţa în aşa fel încât să te odihneşti suficient şi să combaţi stresul.

 

Sfatul Specialistului

Andreea Perchick – nutriţionist, remedii florale Bach, Andreea's Nutrition Center

Tel.: 0762 881 320

Consumul de alimente care conţin 0 calorii nu este recomandat pentru slăbire. Acestea provoacă dependenţă şi ne trag într-un cerc vicios: le mâncăm ca să slăbim, apoi simţim nevoia de a mânca din ce în ce mai multe astfel de produse, după care apar kilograme în plus şi probleme de sănătate.  Ele conţin îndulcitori artificiali, care sunt nocivi, îngrasă mai mult şi mai repede decât zaharurile naturale, ba chiar pot predispune la obezitate şi la diabet.

Truc Click! Nu consuma apă nici în timpul mesei, nici după ce ai mâncat. Astfel, vei dilua sucurile gastrice şi vei îngreuna digestia. Bea apă cu minimum 20-30 de minute înainte de fiecare masă.