Creierul tău are o altă vârstă decât cea biologică? Iată cum îți dai seama!
Știai că obiceiurile și gândirea influențează sănătatea creierului și implicit vârsta sa reală? Așa îți dai seama dacă are o altă vârstă decât cea biologică!
Există unele semne care pot sugera dacă creierul tău ar putea avea o vârstă diferită față de cea biologică. Un studiu de la Universitatea Națională din Seoul a constatat că oamenii care se simt mai tineri decât vârsta lor biologică au și creierul mai sănătos. Cu alte cuvinte, o vârstă tânără influențează cât de bine funcționează creierul și cât de repede îmbătrânește. Iată și alte semne!
Citește și: Exercițiile fizice care stimulează activitatea creierului. Le poți face și fără să mergi la sală
Vorbești mai multe limbi
Dacă vorbești mai mult de o limbă acesta este un semn că ai un creier tânăr. Cercetătorii canadieni și spanioli au raportat că vorbirea a mai multor limbi determină creierul să selecteze informațiile mai eficient, ceea ce „economisește”din energia creierului și îl menține tânăr. De asemenea, persoanele bilingve nu folosesc la fel de mult regiunile frontale ale creierului decât cele care vorbesc o singură limbă, ceea ce îl face mai puțin predispus la îmbătrânire.
Trăiești în prezent
De asemenea, practicile care te ajută să trăiești în prezent te ajută să fii fericit și să ai un creier tânăr și sănătos. Potrivit unui studiu al Universității Naționale Australiene, meditația reduce ceața creierului și stresul. Pentru o stare de sănătate bună, încearcă să meditezi după ce te ridici din pat, timp de cel puțin 10 minute.
Poate ești interesat și de: Alimente pentru creier. 5 mâncăruri ce-ți aduc beneficii
Ai o stare de sănătate bună
Unele afecțiuni medicale, cum ar fi hipertensiunea arterială, diabetul sau bolile cardiovasculare, pot avea un impact negativ asupra sănătății creierului, ceea ce accelerează procesul de îmbătrânire al acestuia. Prin urmare, dacă ai o stare de sănătate bună și creierul tău este sănătos!
- Pe de altă parte, semne ale îmbătrânirii creierului pot fi: deficitul de atenție, apariția tulburărilor de memorie și oboseala persistentă.
- Pentru a obține o evaluare precisă a vârstei creierului, este important să consulți un specialist în neurologie, care îți poate recomanda o gamă variată de teste și evaluări.
Sursă foto: Shutterstock