Fructe de sezon pe care câinii nu au voie să le mănânce

Unele alimente de sezon, care sunt sănătoase pentru oameni, nu sunt însă recomandate și pentru câini. Află care sunt acestea și ține-le la distanță de patrupedul tău! 

image

Pentru ca animalul tău de companie să fie ferit de probleme în perioada verii, există multe lucruri de care trebuie să ții cont. Insolația, căpușel și arsurile solare sunt printre cele mai frecvente pericole pentru câini, însă și alimentele toxice, care la o primă vedere par a fi sănătoase pentru prietenul tău blănos. De exemplu, știai că piersicile și cireșele le pot provoca câinilor probleme? Medicul veterinar Matthew McCarthy explică pentru „Best Life‟: 

„Dacă animalul tău de companie o să primească o cireașă fără sâmburi sau una-două piersici ar trebui să fie bine. Dar dacă o să consume o farfurie întreagă, s-ar putea să fie prea mult și i-ar cauza tulburări digestive, precum vărsături și diaree‟. 

Citește și: Greșeli pe care posesorii de câini le fac frecvent. Te-ai fi gândit? 

Mai mult decât atât, când ne referim la cireșe și piersici, nu trebuie să îi oferi animalului de companie, mai ales, sâmburii, frunzele sau tulpinile fructelor, deoarece există riscul de toxicitate. 

„Dacă, în cazul oamenilor, înghițirea unui sâmbure poate să pară inofensivă, diferența este că animalele vor mesteca bine înainte să înghită. Această mestecare provoacă formarea și eliberarea de cianură, care interferează cu metabolismul câinelui tău. Astfel, câinele va avea pupilele dilatate, mucoasele roșii și aprinse, dificultăți de respirație și poate să intre în șoc. O reacție similară o să apară dacă o să mestecte frunzele și tulpinile acestor fructe. Chiar dacă animalul tău reușește să înghită un sâmbure fără să îl mestece, este posibil ca acesta să provoace un blocaj intestinal‟.  

Ce alte fructe nu sunt recomandate în alimentația câinilor 

De asemenea, nici strugurii nu trebuie să se afle în meniul câinelui tău. Potrivit „American Kennel Club‟, citat de „Best Life‟, chiar și un singur strugure sau o stafidă poate să îi fie fatală: „Ingerarea fructelor ar putea duce la insuficiență renală acută la câini‟, scriu ei. Nu se știe exact ce substanță din struguri cauzează această toxicitate, dar dacă animalul tău a consumat struguri, contactează medicul veterinar! 

Citește și: Labradoodle, cel mai vesel cățel. Îi plac familiile active 

Fructe pe care câinii le pot consuma în siguranță 

Există o mulțime de alte fructe pe care câinii le pot consuma în siguranță. Potrivit „American Kennel Club‟, bananele sunt opțiuni bune, precum și afinele, căpșunile, zmeura, portocalele (fără coajă), pepenele (fără semințe și fără coajă) și mango. 

Sursă foto: Shutterstock