1. Curiozităţi despre ochi - Cât de rezistentă eşti la băutură

Culoarea ochilor poate fi un indiciu asupra numărului de pahare pe care nu trebuie să le depăşeşti. Cei care au ochii în nuanţe deschise precum albastru, verde sau gri pot consuma mai multe pahare, fără să se ameţească, faţă de cei care au ochii căprui.

2. Transmit sentimente în timpul flirtului

Dacă îţi place de cineva, dar nu vrei ca acea persoană să-şi dea seama, este bine să fii atentă la privirea ta, deoarece te poate da de gol când nu te aştepţi. Dilatarea pupilelor şi o privire insistentă sunt indicii clare că „ţi s-au aprins călcâiele” după cineva.

3. Curiozităţi despre ochi - Datorită lor lumea capătă culoare

Ştiai că ochii pot recunoaşte peste 10 milioane de tonuri de culori? Din păcate creierul este cel care nu poate face faţă acestei cifre impresionante. Însă datorită faptului că vedem lumea în culori putem recunoaşte gustul mâncărurilor şi pe cel al băuturilor.

4. Este esenţială îngrijirea lor

Din păcate multe persoane amână sau ignoră afecţiunile oculare. Totuşi, peste 80% dintre afecţiunile oculare pot fi evitate sau tratate. Aşadar, este indicat să mergi de două ori pe an la medicul oftalmolog şi să ai grijă de sănătatea ochilor tăi.

5. Curiozităţi despre ochi - De câte ori clipeşti

De când ai început să citeşti acest articol ai clipit de 6 ori. În medie un adult clipeşte o dată la cinci secunde, ceea ce înseamnă de 6,5 milioane de ori în timpul unui an. Muşchiul care controlează această mişcare este cel mai rapid din întregul organism.


Citeşte şi:

Cum previi sindromul ochiului uscat

Fardul potrivit în funcţie de culoarea ochilor