„Cea mai frumoasă femeie din lume” a produs tehnologia wifi și primul orgasm din filme

După ce a fost denumită „Cea mai frumoasă femeie din lume”, în Hollywoodul de altădată, superba actriță și-a petrecut ultimii ani din viață izolată într-o casă modestă din Florida, în ciuda realizărilor ei revoluționare...  

image

Avea întreaga lume la picioarele ei frumoase, când făcea furori pe marele ecran, însă, după ce și-a încheiat cariera hollywoodiană, Hedi Lamarr s-a retras într-o casă cu numai trei camere din Casselberry, o localitate aflată la 20 de minute distanță de Orlando.

Fiind extrem de izolată în ultimii ei ani de viață, Lamarr a murit la 85 de ani, în ianuarie 2000, fără să i se aducă omagii pentru felul în care a schimbat întreaga lume. A fost un sfârșit neașteptat pentru cineva care a fost înaintea tuturor femeilor din vremea ei și care a inventat ceva ce ne e de mare folos și-n zilele noastre.

Hedi Lamarr a creat tehnologia care a permit inventarea telefonului și a internetului fără fir, în încercarea de a-i ajuta pe aliații din cel de-al Doilea Război Mondial.

Născută în Austria, Hedi a captat atenția Hollywoodului după ce și-a părăsit soțul care îi simpatiza pe naziști, în anii ’30. Marea frumusețe, care a fost căsătorită de șase ori, a emigrat în SUA, unde a jucat în pelicule alături de Spencer Tracy, James Stewart și Clark Gable.

Dar, după ce a ajuns să fie dezamăgită de rolurile pe care le primea la Hollywood, a ajutat la crearea tehnologiei care a fost fotosită în timpul războiului pentru a-I împiedica pe naziști să bruieze semnalul de la radio.

Împreună cu compozitorul și inventatorul George Antheil, actrița a creat un dispozitiv care făcea mai grea interceptarea unor frecvențe.  Tehnologia creată de ea a fost folosită de navele americane, în 1962, dar, cu toate astea, Lamarr nu a primit niciun banpentru invenția ei incredibilă.

image

Hedwig Eva Maria Kiesler, cum era ea numită în mod oficial, și-a făcut debutul actoricesc la 18 ani, în 1933, într-un film care a devenit emblematic pentru că a descris, pentru prima dată, un orgasm feminin pe marele ecran.

Cu alte cuvinte, „Cea mai frumoasă femeie din lume” a bifat două mari reușite, de natură complet diferită – primul orgasm din filme și tehologia care face acum posibil wifi-ul.

foto - ImdbRecente

p 7 Joe Biden WC jpg
Angelina Jolie tatuaje jpg
Cantaretul Usher jpg
Albert Einstein jpg
Printesa Diana jpg
Blonda de la Drept jpeg
Nativii care gestioneaza bine banii Sursa foto shutterstock 2425256631 jpg
Oprah: Eşecul este un bun profesor dacă ştii să înveţi din el jpeg
Printesa Diana a murit în 1997 la numai 36 de ani jpeg
The Beatles Shutterstock jpg
Prince foto  Shutterstock jpg
Francoise Hardy Foto  Grand Prix jpg
Shakira jpeg
Oprah jpg
Kim Kardashian jpg
celine dion jpg
Chris Martin jpg
kanye west foto  Instagram jpg
Kylie Minogue jpg
Naomi Campbell jpg