Ce culori să porți astfel încât să ții albinele și viespile la distanță

Ca să ții la distanță albinele și viespile, există multe lucruri pe care le poți face. Unul dintre acestea este să alegi corect culoarea vestimentației tale. Există unele culori și nuanțe de care insectele sunt atrase, în timp ce pe altele le resping. 

image

Albinele și viespile fac lucruri benefice pentru oameni și recolte, însă pot fi înfricoșătoare din cauza înțepăturii lor dureroase. În rândul persoanelor alergice, înțepătura poate fi și periculoasă, deoarece poate provoca o reacție alergică severă, cunoscută sub numele de „șoc anafilatic‟, o situație de urgență care necesită asistență medicală imediată.

Citește și: Ce s-ar întâmpla dacă ar dispărea albinele. Efectele dezastruoase asupra alimentației!  

Cum să te îmbraci astfel încât să ții albinele și viespile la distanță 

Ca să ții albinele și viespile la distanță, există câteva lucruri pe care le poți lua în considerare. Unul dintre acestea este să eviți să te îmbraci cu haine în culori stridente. Albinele sunt atrase de culori vii, în special de portocaliu, galben și alb, deoarece arată similar cu nuanțele pe care le caută în flori.

În schimb, albinele și viespile nu sunt deloc atrase de culorile închise, așa cum este albastrul. În plus, știai că majoritatea insectelor nu văd culoarea roșie? Prin urmare, această culoare este cea mai potrivită pentru vestimentația ta, dacă nu vrei să le atragi în preajma ta. 

Citește și: Ce notă muzicală scot muștele când zboară? Dar albinele? 

Și felul hainelor contează! De exemplu, îmbrăcămintea subțire le permite înțepăturilor să ajungă rapid în piele, în timp ce hainele din bumbac sau denim îți protejează mai bine corpul. De asemenea, o haină strânsă o să prevină ca albinele și viespile să ajungă mai repede pe pielea ta, în timp ce hainele lagi le oferă spațiu pentru a se strecura. 

Cum alungi viespile și albinele din locuință

Ca să alungi viespile și albinele din locuință, amestecă câteva frunze de busuioc cu usturoi și pune soluția în jurul ferestrelor. Poate că nu o să rezulte cel mai frumos miros, însă acesta nu le va permite insectelor să intre în casă. Și pentru că insectelor nu ne place mirosul de mentă, o altă soluție este să amesteci puțin ulei de mentă cu săpun de vase, să pui soluția obținută într-o sticlă pulverizatoare și să pulverizezi în locuință. Alternativ, poți pune în jurul ferestrelor câteva frunze de mentă. 

Pont: Pentru a-ți face propria „capcană‟ pentru albine și viespi, pur și simplu, pune într-un borcan puțină bere, dulceață sau miere, lasă recipientul desfăcut, iar gustul dulce le va atrage. Și sticla cu vin lăsată deschisă va funcționa la fel de bine!

Sursă foto: Shutterstock