Frunzele florilor tale preferate au îngălbenit? Iată care pot fi motivele!

Florile sunt admirate de toate doamnele și domnișoarele, înfrumusețează locuința și totodată pot să purfice aerul încăperii. Dar ai observat că frunzele florilor tale preferate s-au îngălbenit? Ei bine, a sosit momentul să descoperi ce anume a produs acest efect nedorit și cum să remediezi problema! 

image

Identificarea exactă a cauzei depinde de fiecare specie și de condițiile de îngrijire. Unul dintre cele mai întâlnite motive îl reprezintă excesul de apă. Dacă vei uda planta cu prea multă apă, frunzele acesteia se pot îngălbeni, deoarece udarea excesivă îi poate sufoca rădăcina, iar planta nu mai absoarbe nutrienții în mod corespunzător. Pe de altă parte, lipsa de apă sau udarea insuficientă poate duce la îngălbenirea și uscarea frunzelor, deoarece provoacă deshidratare. 

Citește și: Flori și plante care te ajută să te odihnești. În plus, înfrumusețează casa și purifică aerul 

Dăunători și infecții 

Acarienii sau afidele, cunoscute precum „păduchii plantelor”, au capacitatea de a distruge seva florilor, provocând uscarea și îngălbenirea frunzelor. De asemenea, infecțiile fungice sau bacteriene pot să favorizeze apariția petelor galbene de pe plantele tale, de aceea, este important să le examinezi cu atenție pentru a detecta posibile boli sau dăunători. 

Lumină insuficientă 

Dacă o floare nu primește suficientă lumină solară, frunzele pot să devină galbene. Ține cont că fiecare plantă are nevoi specifice de lumină, așa că asigură-te că o vei poziționa într-un loc potrivit cerințelor sale. 

Poate că ești interesat și de: Greșeli de grădinărit care afectează florile. Evită-le și bucură-te de o grădină frumoasă! 

Deficiențe nutriționale 

Unele flori pot să dezvolte frunze galbene dacă nu beneficiază de nutrienții de care au nevoie, precum magneziu, fier și azot. Dacă ai ținut cont de cele enumerate mai sus, însă florile tale tot nu își revin la culoarea inițială, asigură-te că le oferi un îngrășământ de bună calitate, potrivit nevoilor lor! 

Acum că ai aflat care sunt cele mai întâlnite motive pentru care frunzele florilor pot să îngălbenească, este important să știi că o să dureze câteva zile până când plantele tale o să își revină. „Fii răbdător și consecvet cu rutina lor de îngrijire înainte să faci schimbări drastice!”, îți recomandă specialistul Eliza Blank, potrivit „Real Simple”. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg
Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg