Greșeli în folosirea lenjeriei intime. Ce material nu trebuie să porți când mergi la sală

Când vine vorba despre lenjeria intimă, purtarea acesteia timp de două zile nu este singura greșeală pe care oamenii o pot face. Pentru a-ți proteja sănătatea, ține cont de următoarele lucruri! 

image

Pe lângă aspectul estetic, lenjeria intimă asigură confort și protecție, însă este necesar să fim atenți cum o alegem, cum o spălăm și cum o purtăm. Spre exemplu, poate că lenjeria intimă din dantelă arată mai bine decât cea făcută din bumbac, dar purtarea regulată a acesteia poate provoca unele probleme de sănătate. Țesăturile sintetice, precum dantela, absorb traspirația cu ușurință și devin un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. La rândul său, poate duce la iritații ale pielii și infecții în zona intimă.  

Mai ales când mergi la sală este bine să eviți purtarea lenjeriei din dantelă, deoarece când faci sport, transpiri mai mult. În acel moment, alege să porți lenjerie de corp din țesături naturale și lejere, care să nu te strângă. De asemenea, nu uita să îți schimbi lenjeria intimă după antrenament, deoarece transpirația poate provoca mâncărimi! 

Citește și: Cum trebuie să porți lenjerie intimă astfel încât să nu suferi din cauza căldurii 

O altă greșeală este purtarea regulată a lenjeriei modelatoare. Aceasta comprimă corpul și exercită o presiune asupra vezicii urinare, ceea ce înseamnă că vei fi nevoită să mergi mai des la baie. De asemenea, disconfortul poate provoca durere. 

Dacă ne referim la spălarea lenjeriei intime, evită să folosești detergenți cu arome artificiale, deoarece pot cauza erupții cutanate și reacții alergice! Pielea în zona intimă este mai sensibilă, așa că îți recomandăm să folosești un detergent hipoalergenic fără parfum! După ce ai spălat lenjeria, usuc-o în aer liber și evită să folosești uscătorul de haine! Poate să uscarea în aparatul automat este mai simplă, dar căldura va descompune țesătura și va micșora dimensiunea lenjeriei. 

Poate ești interesat și de acest articol: VIDEO Bikinii - secretul Pamelei Anderson pentru o coafură sexy! 

În cele din urmă, dacă încă nu o faci deja, evită să porți lenjerie intimă atunci când dormi! Asta pentru că purtarea ei pe parcursul nopții nu facilitează circulația aerului și astfel pot să apară iritații.

Sursă foto: Shutterstock