După o alimentaţie bogată în grăsimi şi în dulciuri,te gândeşti să mai dai jos câteva kilograme,mai ales pe cele depuse pe abdomen? Iată câteva alimente pe care le poţi consuma în voie,fără grija de a te îngrăşa. Ba chiar te vor ajuta să slăbeşti mai repede!

Iaurtul, aliat al siluetei!

Nu, nu e o reclamă la iaurt! E doar o propunere ,dacă vrei să obţii rapid un abdomen plat! Pentru că 180 ml de iaurt conţin doar 80 de calorii. În schimb, e un aliment bogat în calciu şi în vitamina B, fiind în acelaşi timp şi o excelentă sursă de proteine. Dar, atenţie! Dacă iaurtul natural e un aliment ideal,n u acelaşi lucru se poate spune despre cel care conţine diverse arome. Zahărul pe care producătorii moderni i-l adaugă poate face numărul caloriilor să crească alarmant. Atunci ,adio siluetă! Ba te mai alegi şi cu ditamai glicemia. Ca să nu mai vorbim de anumiţi coloranţi artificiali, care prezintă un risc ridicat pentru sănătate… Aşadar, cumpără iaurt natural şi adaugă-i tu musli, cereale sau fructe. Poţi folosi iaurtul şi ca sos pentru salată!

Uleiul de măsline, pentru orice bucătărie!

Un produs polivalent, pe care să-l foloseşti atât la preparatul mâncărurilor calde, cât şi pentru salate. Conţine mai ales acizi graşi nesaturaţi, care diminuează nivelul colesterolului rău, fără să afecteze nivelul colesterolului bun. Cu cât uleiul de măsline e mai verde, cu atât conţine mai mulţi antioxidanţi. Încearcă, aşadar, să găteşti doar cu ulei de măsline şi silueta ta va avea numai de câştigat!

Avocado, fructul ideal!

Un fruct bogat în acizi graşi nesaturaţi, conţinând şi beta-sitosterol,care luptă împotriva colesterolului, mai mult decât orice alt fruct. Pisează jumătate de avocado şi amestecă-l cu suc de lămâie, cu sare şi piper. Se pare că funcţionează precum un elixir al supleţii.