De asemenea,studiile efectuate de-a lungul timpul arată că ciocolata bogată în cacao protejează inima,creşte libidoul şi oferă energia necesară întregii zile. Însă,pe lângă aceste beneficii deja cunoscute,ciocolata are şi alte efecte pozitive asupra organismului.

Te face mai bun la matematică

Flavonoidele din compoziţia ciocolatei îmbunătăţesc circulaţia sanguină,mai ales spre creier,ajutându-l astfel să funcţioneze mai repede şi să reziste mai bine în situaţii stresante. De asemenea,în urma unui studiu s-a descoperit că persoanele care consumă ciocolată înainte de a face efort intelectual se descurcă mult mai bine,în special la calcule,spre deosebire de cei care mănâncă alte alimente în defavoarea ciocolatei.

Îţi conferă saţietate

Când erai mic,mama ta nu te avertiza ca dacă mănânci ciocolată înainte de masă,o să-ţi taie pofta de mâncare? Într-adevăr,ciocolata are un astfel de efect asupra organismului,potolind foamea pentru o lungă perioadă de timp. Studiile arată că persoanele care consumă ciocolată neagră consumă cu până la 15% mai puţine calorii pe zi,spre deosebire de cei care optează pentru ciocolata cu lapte.

Te ajută să trăieşti mai mult

Un studiu publicat în Jurnalul Britanic de Medicină arată că acest aliment îţi oferă o viaţă longevivă,atâta timp cât consumi o bucăţică de ciocolată neagră de 1-3 ori pe lună. Totuşi,nutriţioniştii recomandă să se consume ciocolată cu moderaţie,întrucât are un conţinut mare de grăsimi şi zaharuri.