Începe prin a ţine cure de minimum 3 săptămâni,consumând 2-3 căni de ceai pe zi,mereu la aceleaşi ore. Lasă plantele la infuzat câteva minute – dacă le infuzezi mai mult,ceaiul devine amar şi nu e deloc mai eficace. Lasă cana acoperită timp de câteva minute. Cel puţin două ceşti trebuie să le bei până în ora prânzului.

 

 

Infuzie de anghinare şi urzică

 

Ambele plante au efect de detoxificare. Anghinarea conţine un principiu activ care favorizează digestia şi eliminarea toxinelor care inflamează celulele.  Urzica are efect de a topi depozitele de grăsime la nivelul celulelor adipoase. La o ceaşcă cu apă fierbinte,pune o lingură de anghinare şi una de urzică,lasă la infuzat tim de maximum 10 minute. Bea 3-4 căni pe zi,timp de o lună.

 

 

Infuzie de cozi de cireşe

 

Bogate în flavonoizi şi în săruri de potasiu,cozile de cireşe contribuie la eliminare otrăvurilor acumulate în organism. Stimulează activitatea căilor urinare şi pe cea renală. La un litru de apă fierbinte,ai nevoie de 20 g cozi de cireşe. Lasă la infuzat 10 minute,apoi lasă să se răcească 20 de minute. Strecoară. Bea 3 căni pe zi,după fiecare masă,timpd e o lună.

 

 

Ceai verde şi lămâie

 

Ceaiulverde şi lămâia limitează absorbţia lipidelor în organism. Stimulează topirea grăsimilor (lipoliza). Lasă la infuzat într-o cană cu apă fierbinte o linguriţă de ceai verde şi zeama a jumătate de lămâie. Bea 3 căni pe zi,timp de o lună. Ultima cană trebuie băută înainte de ora 16.00,dacă ai somnul dificil.