1. Renunţă la zahăr şi carbohidraţi

Una dintre cauzele principalele pentru care ajungi să iei în greutate îl reprezintă consumul de dulciuri,de produse de patiserie,covrigi,pâine şi ale de acest fel care conţin carbohidraţi şi zahăr sau îndulcitori. Aceste alimente stimulează secreţia de insulină,unul dintre principalii hormoni implicaţi în acumularea de grăsimi în corp.

Când scade nivelul de insulină,sunt arse grăsimile în locul carbohidraţilor. În plus,o dietă lipsită de dulciuri şi surse de carbohidraţi nu permite organismului să reţină apă,ci o elimină odată cu excesul de sodiu.

2. Include în dietă legume,grăsimi «bune» şi proteine

Urmăreşte ca aproape fiecare masă principală pe care o iei peste zi să conţină legume şi verdeţuri (spanac,broccoli,castraveţi,ţelină,varză,salată,ardei,roşii,vinete),o sursă de proteine (carne de vită,de pui,de curcan sau miel,peşte,ouă) şi alta de grăsimi „bune” (ulei de măsline,unt).

Dacă-ţi vei gândi mesele în acest fel,vei slăbi mai uşor sau te vei menţine în formă,fără să simţi că nu ai energie pentru activităţile zilnice.

Un atu al dietei proteiceeste acela că îţi asigură saţietatea,reduce nevoia de a mai lua gustări mai des sau la ore târzii din noapte,ceea ce ajută să ajungi la un număr mai mic de calorii pe zi.

3. Pune-ţi la punct un program de sport

Vei pierde în greutate mai repede dacă vei face mişcare. Ieşi la alergat zilnic pentru 15-20 de minute,mergi la o sală de sport de 3-4 ori pe săptămână sau practică gimnastică la tine acasă 15 minute pe zi sau o oră de 3 ori pe săptămână.

Dacă mergi la o sală de sport ai şansa de a cere sfaturi unui antrenor şi nu rişti să faci întinderi sau să te suprasoliciţi. Te-ar mai putea ajuta:înotul,exerciţiile de tip cardio,plimbările pe distanţe mai lungi.

Extrasfaturi pentru slăbit uşor

-renunţă la mâncatul la fast-food sau restaurant şi pregăteşte singură toate mesele de peste zi;

-în timpul meselor,mestecă fără grabă;

-micşorează porţiile sau allege să mănânci în farfurii mai mici;

-mănâncă fructele proaspete,ca atare,nu preparate termic sau sub formă de suc;

-bea apă la o jumătate de oră după masă