Este bine să o filtrezi

Fie că faci cafeaua după metoda clasică,folosind ibricul,sau cu ajutorul cafetierei,este bine ca înainte să o bei să o filtrezi . Astfel vei îndepărta o substanţă numită cafestol,care-ţi poate pune în pericol sănătatea,deoarece contribuie la creşterea colesterolului. Sortimentul de cafea cel mai bogat în această substanţă este expresso,aşa că ar trebui să-l consumi cu moderaţie.

Citeşte şi:

Când ştii că bei prea multă cafea?

Cafeaua,un start bun în fiecare zi

Evită zahărul şi frişca

Poată că oferă cafelei un gust mai bun,dar aceste adaosuri nu fac decât să sporească numărul de calorii pe care-l are această băutură aromată. O lingură de zahăr are 23 de calorii,iar una de frişcă 48. Dacă bei mai mult de o cafea pe zi,îţi poţi da seama cu uşurinţă câte calorii consumi în plus.

Adaugă cacao şi scorţişoară

În cazul în care cafeaua neagră nu se numără printre preferinţele tale,îi poţi da un plus de gust cu ajutorul unui praf de cacao şi de scorţişoară. În acelaşi timp,aceste ingrediente nromalizează tensiunea arterială şi nivelul de zahăr din sânge.