Indiferent câţi ani de relaţie ori câţi copii aveţi,cât de aglomerată vă este ziua ori cât de multe griji vă apasă,la un moment dat în cuplul vostru se pot instala rutina,comoditatea ori un sentiment că variaţiunea nu mai este necesară din moment ce aţi ajuns să vă cunoaşteţi atât de bine.

Toate acestea erodează,încet şi sigur,plăcerea de a vă descoperi,de fiecare dată cu aceeaşi pasiune.

Soluţiile sunt însă mult mai simple decât ar părea şi nu necesită decât atenţie,înţelegere şi puţin efort din partea fiecăruia dintre voi.

«Studiile au demonstrat că şi femeile se destind atunci când vizionează pelicule erotice.

Din când în când,tu şi soţul tău puteţi „culege“ astfel idei noi pentru momentele voastre de intimitate.»

«Soţul meu n-a mai vrut să facem dragoste»

Ioana,33 de ani,de profesie învăţătoare,şi soţul ei,Mihai,de aceeaşi vârstă,inginer,sunt căsătoriţi de doi ani şi au o fetiţă frumoasă.

După venirea pe lume a Alexandrei,Ioana a simţit că apetitul sexual al partenerului ei a luat-o serios la vale.

„Eu şi Mihai obişnuiam să facem dragoste de mai multe ori pe săptămână,dar parcă nici nu-i mai venea să se uite la mine“,se plânge Ioana.

„Mi-era dor de intimitatea noastră,de momentele de tandreţe“,continuă ea.

Cum s-au redescoperit:

„Mi-am dat seama că şi Mihai tânjea după tandreţea mea. Se simţea,într-un fel,eclipsat de micuţa noastră,simţea că nu-i mai acord atâta dragoste pe cât obişnuiam.

Aşa că am apelat la alte metode de-a fi din nou apropiaţi:băi înspumate împreună,muzică senzuală pe fundal,seri în care nu făceam nimic altceva decât să ne ţinem în braţe.

Curând am remarcat că soţului meu i s-a făcut dor de mine…“

«Ajunsesem la o rutină în pat»

Ana,40 de ani,contabilă,şi soţul ei,Ovidiu,43,arhitect,au o căsnicie frumoasă,de 16 ani.

Dacă la început exista o atracţie irezistibilă între ei,la un moment dat s-a instalat o obişnuinţă care le-a domolit pasiunea.

„Dacă îi sugeram ceva mai mult de ceea ce devenise rutină,Ovidiu devenea crispat,se închidea în el şi seara era ruinată“,îşi aminteşte Ana.

Iar reticenţa  soţului a dus şi la o mai slabă comunicare între cei doi.

„L-am iubit şi îl iubesc pe Ovi foarte mult,dar ajunsesem să mă închid şi eu în mine,de teamă să nu-l supăr şi mai rău“,spune Ana.

Cum s-au redescoperit:

La un moment dat,Ana i-a propus lui Ovidiu să joace roluri în pat.

Apoi şi-a dat seama că lui îi vine greu să se deschidă verbal,aşa că i-a sugerat soţului ei să-şi noteze ce i-ar plăcea să se întâmple într-una din „întâlnirile“ lor nocturne.

Când au făcut schimb de notiţe,Ana a descoperit cu plăcere că Ovidiu îşi imaginase un scenariu în care el,ave rolul principal.

După aceste mărturisiri,Ovi şi Ana au pus scenariul (pe acesta şi multe altele apoi) în aplicare.

«Făceam sex doar pe fugă»

Ramona,46 de ani,casnică,şi George,47,medic,sunt fiecare la a doua căsătorie şi au împreună un fiu.

Până nu demult,momentele lor de intimitate constau doar în 2-3 partide de amor pe lună,asta pentru că „nu aveam timp“,după cum ne-a dezvăluit Ramona însăşi.

Dat fiind că ea stătea mai mult acasă,iar George ajungea în liniştea căminului mai mereu în creierii nopţii,clipele în care făceau dragoste erau numărate – la propriu!

Cum s-au redescoperit:

Stând de vorbă cu o prietenă,care i-a dezvăluit că ea şi soţul îşi planifică serile în care se dedică unul altuia,Ramona şi-a dat seama că aceasta ar putea fi soluţia şi pentru ea.

„Eu şi George am început să ne trimitem mesaje pe telefon şi să ne punem alarme care să ne amintească,spre exemplu,că vineri avem «întâlnire».

Curând,amândoi am intrat în joc,iar serile noastre au devenit din ce în ce mai dese.“