Patinajul

Este un sport ce implică o varietate de exerciţii şi mişcări care cresc rezistenţa corpului şi îmbunătăţesc echilibrul,flexibilitatea şi cordonoarea.

Patinajul este,de asemenea,şi o modalitate de eliberare a stresului şi de redobândire a echilibrului emoţional,cercetările dovedind beneficiile de ordin mental pe care acest sport le aduce.

Mai mult decât atât,patinajul întăreşte şi modelează muşchii inferiori ai corpului şi ajută la arderea rapidă a caloriilor. După numai 30 minute de stat pe gheaţă vei arde aproximativ 252 calorii.

Schiatul

Acest sport implică activitatea tuturor muşchilor corpului,asigurând dezvoltarea armonioasă a celor abdominali şi ai picioarelor.

De asemenea,schiatul îmbunătăţeşte gradul de oxigenare al ţesuturilor corpului şi măreşte capacitatea plămânilor,iar datorită temperaturii scăzute organismul lucrează  de două ori mai intens pentru a-şi păstra căldură.

În funcţie de nivelul de intensitate şi greutatea corporală,în timpul a 6 ore de schiat,organismul poate arde până la 3000 caloriişi pierde până la 5 kilograme într-o săptămână. În plus,cercetările au dovedit că schiatul întăreşte imunitatea şi ameliorează stările depresive.

Snowboarding-ul

Este un sport intens ce presupune schimbări rapide de direcţie,ajutând astfel la menţinerea flexibilităţii şi echilibrului. Snowboarding-ul este mai uşor de învăţat decât schiatul,întăreşte în special grupele inferioare de muşchi şi cei abdominali,iar o oră de astfel de distracţie pe pârtie ajută la arderea a 450 de calorii.

Practicarea acestui sport s-a dovedit a avea multiple beneficii cardiovasculare şi de reducere a anxietăţii. Astfel,organismul eliberează endorfine,substanţele corpului responsabile pentru fericire şi bună dispoziţie,întreţinând sănătatea mentală prin reducerea nivelului de stres.