Mănâncă mai condimentat

Ca să se răcorească,organismul se bazează pe faptul că apa absoarbe căldura atunci când se evaporă. Prin urmare,transpiraţia este un mecanism de răcire natural şi eficient. Tot ce trebuie să faci este să o stimulezi. Condimentează-ţi felurile de mânacre cu boia iute,ardei iuţi,chili şamd. Pare ciudat,însă capsaicina din ardeii iuţi favorizează transpiraţia,fără a creşte temperatura organismului. Gândeşte-te că în India şi în Thailanda se practică această metodă de sute de ani! Capsaicina mai are capacitatea de a-ţi scade apetitul,de a accelera arderea grăsimilor şi de a reduce inflamaţiile.

Răcoreşte punctele de puls

Anumite părţi ale organismului „se încing” mai tare decât altele,pentru că sângele circulă mai aproape de suprafaţa pielii. Aşa-numitele puncte de puls  includ spatele gâtului,fruntea,tâmplele,încheietura mânii,pliul antebraţului. Stropeşte cu apă aceste zone,de mai multe ori pe zi,sau plasează comprese umede.

Mănâncă fructe la gheaţă

În loc să acumulezi calorii mâncând îngheţată,consumă fructe pe care le păstrezi un timp la congelator – struguri,cubuleţe de pepene galben,fructe de pădure,banane feliate.


Citeşte şi:

Trucuri răcoritoare pentru vară

Aşa te răcoreşti acasă cu bani puţini!