3 trucuri naturale ca să te răcoreşti
Nu te baza doar pe aparatul de aer condiţionat ca să te răcoreşti în zilele călduroase de vară. Profită de câteva trucuri la îndemână!
Mănâncă mai condimentat
Ca să se răcorească,organismul se bazează pe faptul că apa absoarbe căldura atunci când se evaporă. Prin urmare,transpiraţia este un mecanism de răcire natural şi eficient. Tot ce trebuie să faci este să o stimulezi. Condimentează-ţi felurile de mânacre cu boia iute,ardei iuţi,chili şamd. Pare ciudat,însă capsaicina din ardeii iuţi favorizează transpiraţia,fără a creşte temperatura organismului. Gândeşte-te că în India şi în Thailanda se practică această metodă de sute de ani! Capsaicina mai are capacitatea de a-ţi scade apetitul,de a accelera arderea grăsimilor şi de a reduce inflamaţiile.
Răcoreşte punctele de puls
Anumite părţi ale organismului „se încing” mai tare decât altele,pentru că sângele circulă mai aproape de suprafaţa pielii. Aşa-numitele puncte de puls includ spatele gâtului,fruntea,tâmplele,încheietura mânii,pliul antebraţului. Stropeşte cu apă aceste zone,de mai multe ori pe zi,sau plasează comprese umede.
Mănâncă fructe la gheaţă
În loc să acumulezi calorii mâncând îngheţată,consumă fructe pe care le păstrezi un timp la congelator – struguri,cubuleţe de pepene galben,fructe de pădure,banane feliate.
Citeşte şi: