Pizza vegetariană

Pizza vegetariană nu conţine carne, dar asta nu înseamnă că este mai sănătoasă. De fapt, aluatul de pizza este acelaşi. Este făcut din făină, condimentat cu sare, ketchup şi puse pe deasupra mai multe legume. Acest fel de mâncare nu este sănătos, deoarece nu conţine fibre, minerale, vitamine, acizi graşi şi nici antioxidanţi.

Salată

Dacă comanzi o salată în restaurant, chiar dacă este fără maioneză, nu înseamnă că este sănătoasă. Salatele sunt adesea preparate cu ulei rafinat, sare, oţet etc. Să nu mai vorbim că unele dintre legume nu sunt spălate foarte bine.

Gustări vegane

Veganismul nu poate fi asociat direct cu stilul de viaţă sănătos. Este o dietă, când oamenii nu mănâncă anumite alimente, de obicei din motive etice. Unii vegani mănâncă o cantitate mare de alimente procesate, adică făină rafinată, zahăr, sare, grăsime etc. De multe ori mâncarea vegană este prăjită, motiv pentru care tot mai mulţi vegani află că au probleme de sănătate.

Iaurt organic

Iaurt organic şi cel normal. Care dintre ele este mai sănătos? Nu vă aşteptaţi la un miracol atunci când componenta principală este laptele pasteurizat, omogenizat, dezodorizat, iar al doilea are ca ingredient principal zahărul rafinat şi mai mult de 10 grame din acesta pentru 100 de grame de iaurt. Persoanele care mănâncă iaurt organic sunt atraşi de pachetele verzi, semnul frunzei verzi şi imagini cu natura. Produsele alimentare organice pot fi, de asemenea, bogate în calorii, pot conţine mult zahăr etc.


Credit foto: www.livehalchal.com