Boala se instalează insidios şi treptat,la o vârstă înaintată,după 65-70 de ani,fiind mai frecventă la femei decât la bărbaţi.

Îmbătrânirea ne afectează pe toţi,mai devreme sau mai târziu. De aceea,după vârsta de 40 de ani,este necesar să începem să tragem folos din anumite remedii pe care le regăsim în natură şi care ne-ar putea ajuta să ne menţinem funcţiile cognitive în formă până la o vârstă venerabilă.

Pe lângă aceste remedii,trebuie să adoptaţi o alimentaţie bogată în calciu şi fosfor,din care să nu lipsească laptele,gălbenuşul de ou,napii,măslinele,lintea,conopida,migdalele,tarâţele,smochinele,brânza,mazărea,ridichiile,castraveţii,vinetele,nucile. Nu în ultimul rând,trebuie să ţineţi cont de câteva reguli generale de viaţă,cum ar fi:evitarea suprasurmenării (de care cele mai afectate sunt persoanele care trăiesc în mediul urban),odihna,somnul,activitatea fizică şi renunţarea la fumat şi alcool.

Iată care sunt remediile care alungă bătrâneţea:

1. Calciul din coaja de ou

Lipsa calciului din organism este una din cauzele senilităţii,de aceea calciul este recomandat pentru a întârzierea îmbătrânirii cognitive. În Rusia şi Siberia se bucură de mare popularitate următoarea reţetă:
Ingrediente:10 lămâi,6 ouă,150 g miere,50 ml coniac. Metoda de preparare:6 ouă crude,proaspete şi cu coajă albă,se pun într-un borcan. Peste ele se toarnă sucul de la 10 lămâi proaspete. Borcanul se acoperă cu o hârtie neagră şi se păstrează la loc rece,întunecos,până când coaja ouălor se dizolvă (de obicei în 5-8 zile). Borcanul nu trebuie închis ermetic. Un tifon împăturit este foarte bun. Imediat ce coaja ouălor se dizolvă,se adaugă mierea şi coniacul. Preparatul trebuie păstrat într-un borcan de culoare cât mai închisă (neagră,dacă se poate),la loc întunecos şi rece. Lumina distruge efectul terapeutic. Doză:3 linguri pe zi,de trei ori,după mese.

2. Tonic de usturoi

...................

Află mai multe pe Antena Satelor despre cum alungă bătrâneţea siberienii prin TRATAMENTE NATURISTE