Reţeta unei super partide de sexnu există,pentru că suntem unici şi avem nevoi diferite,dar sunt unele condiţii comune,pe care dacă le respecţi,poţi experimenta apogeul plăcerii.

Specialistul în sexologie Don Etkes,care a scris şi cartea „Iubeşte cu pasiune“ dă câteva sugestii de ajutor în acest sens.

Învaţă mereu

Chiar dacă preferi articolele scrise,clipurile cu explicaţii mai mult sau mai puţin medicale sau filmele erotice toate sunt surse importante pentru a-ţi dezvolta şi îmbunătăţi viaţa sexuală.

Etkes spune că e crucial să-ţi faci ideile din mai multe surse de documentare,pentru a descoperi,undeva la mijloc,adevărul. Ca să nu mai vorbim că trebuie să ţii cont de diferenţele dintre oameni şi preferinţele lor.

Experimentează mai mult

Sunt o mulţime de moduri prin care îţi poţi explora şi experimenta sexualitatea.

Doar aşa îţi poţi da seama ce anume ţi se potriveşte din punct de vedere sexual,ce nevoie ai,ce fantezii şi,mai ales,cum poţi ajunge să ai un orgasm sau mai multe.

Sexologul Etkes recomandă ca elemente de recuzită „blânde“ cravatele şi prosoapele cu care îţi poţi ghida partenerul să facă ce doreşti.

Nu te concentra doar pe orgasm

Orgasmul,pentru mulţi este partea aceea despre care toată lumea vorbeşte şi care a ajuns să definească sexul de calitate în general.

Însă când oamenii ajung să se concentreze doar pe atingerea punctului culminant al unui act sexual,nu mai este ce trebuie.

Când vrei prea mult să aiorgasm,te concentrezi,urmăreşti toţi paşii esenţiali pentru o partidă de amorca la carte,şi când,în final,ajungi la partea cu urcatul pe muntele plăcerilor,partenerul tău se pregăteşte să coboare.

Cel mai porbabil,spune sexologul,vei avea orgasm exact atunci când te aştepţi mai puţin.

Începe cu un masaj

Poate părea super simplu,dar un masaj reprezintă o metodă cu care mergi la sigur,atunci când vrei ca partenerul tău să scape de tensiune,să se relaxeze şi să te răsplătească cu trăiri memorabile.

În plus,masajul îmbunătăţeşte circulaţia sangvină,care este foarte importantă pentru un act sexual de succes.

Poţi începe cu un masaj pe spate,sugerează Etkes,şi vezi tu cu ce termini.