Conţinutul de fitonutrienţi ajută în procesele de detoxifiere,kaempherolul are proprietăţi antiinflamatoare şi,aşa cum arată unele studii medicale,ar putea interveni în tratarea unor tipuri de alergii. Este indicat să consumăm broccoli sau rude de-ale sale măcar de două-trei ori pe săptămână,dacă nu chiar în fiecare zi.

Broccoli este o legumă plină de substanţe benefice pentru organism,care ne oferă o nutriţie excelentă. Studiile recente au ajuns la concluzia că dacă îl consumăm săptămânal ne protejăm de boli grave. Iată câteva beneficii ale consumului de broccoli:

1. Previne şi combate cancerul

O alimentaţie bazată pe legume şi fructe nu ne garantează că vom fi feriţi 100% de probleme de sănătate,dar ne va ajuta să avem un organism mai rezistent şi un sistem imunitar mai puternic. Dintre legume,broccoli se află în topul alimentelor care previn cancerul şi alte boli grave. Consumat de 3-5 ori pe săptămână,broccoli previne cancerul sân,de colon,vezică urinară,plâmâni şi ovare. Combinat cu roşii reduce riscul cancerului de prostată. 

Citeşte articolul integral pe ANTENA SATELOR.