Din fericire,există câteva reguli simple care vă pot ajuta să scăpaţi de ele.

Cum consumaţi alimentele

Evitaţi să consumaţi alimentele în grabă pentru a nu risca apariţia aerofagiei (n.r.-înghiţirii aerului). Specialiştii recomandă să mestecăm încet şi să nu vorbim în timp ce mâncăm. Totodată,trebuie să ţineţi cont de cantitatea de băuturi acidulate pe care o consumaţi. Recomandat ar fi să renunţaţi definitiv la acestea.

Ce să evitaţi

Dintre produsele recomandate a fi evitate,lactatele ar fi primele,intoleranţa la lactoză fiind unul dintre cei mai comuni inamici în apariţia balonării. De asemenea,trebuie să fiţi foarte atenţi la modul în care gătiţi fasole,aliment bogat în glucide naturale ce pot provoca balonare. Medicii specialişti susţin că trebuie să o lăsăm peste noapte în apă rece,iar în momentul în care o gătim,să o punem în apă proaspătă.

Mai multe sfaturi utile găseşti AICI.