Stresul sau şocul emoţional pot scădea dorinţa

 

Femeile nu-s roboţi,de aceea nu au chef să facă dragoste când au suferit un şoc emoţional (pierderea unei persoane dragi,probleme la locul de muncă) sau sub influeţa unor factori de stres. Adesea partenerii nu înţeleg această sensibilitate a femeii,pentru ei stresul fiind adesea un factor care eliberează energiile sexuale. După un şoc psihic,femeile au nevoie de timp şi de înţelegere ca să-şi revină.

 

 

Există un hormon anti-dorinţă

 

Scăderea dorinţei poate să apară şi după naştere. Pentru a declanşa fluxul de lapte matern,corpul femeii se relaxează şi secretă prolactina,care acţionează ca un hormon anti-dorinţă. Din fericire,starea aceasta nu durează.

 

 

Dorinţa atinge paroxismul în perioada de ovulaţie

 

În perioada de ovulaţie,numită şi de fecunditate,concentraţia de testosteron şi de estradiol eliberate în organism creşte. În felul acesta,la sfârşitul menstruaţiei,creşte libido-ul.

 

 

Dorinţa nu înseamnă obligatoriu orgasm

 

Chiar dacă dorinţa femeii atinge apogeul,asta nu înseamnă că va atinge obligatoriu orgasmul. Evident că orgasmul lipseşte la întâlnire dacă nu-i dorinţă deloc.

 

 

Dorinţa femeii e oarbă

 

Spre deosebire de bărbaţi,la care elementul vizual e esenţial pentru a declanşa dorinţa sexuală,femeile nu au nevoie obligatoriu de un etalon vizual pentru un libido ridicat. Pentru ele e hotărâtoare frumuseţea interioară – din fericire!