1. Alimente care scad trigliceridele - Peştele gras

Somonul,macroul,heringul şi sardinele sunt doar câteva dintre alternativele de peşte gras la care poţi apela. Reprezintă o sursă inepuizabilă de Omega-3,ceea ce duce la scăderea numărului de trigliceride. Este recomandat să consumi peşte gras de cel puţin două ori pe săptămână.

2. Alunele,nucile şi seminţele

Pentru a obţine doza recomandată de Omega-3 din ele este indicat să consumi alunele şi seminţele,simple,neprăjite şi fără sare. Sunt ideale pe post de gustare între mese sau în locul unui desert. Totuşi,nu le consuma în exces,deoarece au un conţinut caloric ridicat şi pot duce la acumularea de kilograme în plus.

3. Alimente care scad trigliceridele - Avocado

Este un fruct destul de puţin cunoscut în gastronomia românească,dar beneficiile sale pentru sănătatesunt apreciate peste tot în lume. Este bogat în fibre şi acid oleic,ceea ce duce la instalarea senzaţiei de saţietate şi astfel nu vei mânca în exces,crescând în acest mod numărul de trigliceride.


Citeşte şi:

Dieta anticolesterol

Ce rol au grăsimile în organism


4. Usturoiul

Considerat unul dintre cele mai puternice medicamente naturale,usturoiul reduce în mod natural numărul de trigliceride. Un căţel de usturoi pe zi normalizează nivelul grăsimilor din sânge şi astfel îţi vei proteja sănătatea.

5. Alimente care scad trigliceridele - Laptele

În special,cel degresat,este deosebit de benefic pentru organism. Bea câte un pahar pe zi dimineaţa la mic dejun sau seara înainte de culcare şi nivelul trigliceridelor se va echilibra.