Iată ce alimente te balonează:

1. Iaurtul

Anumite tipuri de iaurt ţi-ar putea face mai mult rău decât bine. Asta pentru că produsele lactate conţin niveluri diferite de lactoză,molecula de zahăr,care fermentează în corp şi creează bule de gaz şi balonare. Dar asta nu înseamnă că toate iaurturile nu-ţi fac bine. Iaurtul grecesc simplu,care are de multe ori în jur de 12 de grame de zahăr şi o mulţime de proteine,este un iaurt bun. Degresat şi cu grăsime scăzută,poate conţine aproape 30 de grame de zahăr,ceea ce îl fac o alegere bună.

2. Legumele crucifere

Varza de Bruxelles,broccoli,conopida conţin un tip de carbohidrat numit rafinoză. Nu producem enzima necesară pentru a elimina rafinoza şi aceasta trece prin intestinul subtire nedigerată. Atunci când produsele alimentare intra în intestinul gros,fără a fi digerate,devin fermentate de bacterii. Gazul din colon generează balonarea şi flatulenţa în special mirositoare.

3. Fasolea

Amidonul rezistent este un tip de fibră non-digerabilă care se găseşte în mod natural în învelişul exterior al fasolelor. Pentru a uşura balonarea,se recomandă înmuierea leguminoaselor uscate peste noapte. Hidratareava elimina o parte din amidon,astfel încât vor înainta spre colon,fără a fermenta.

  

4. Ceapa

Fructan,un carbohidrat găsit în ceapă,poate face probleme abdomenului.Legumele,cum sunt prazul şi ceapa,sunt slab absorbite şi pot provoca un conţinut crescut de apă în intestin,ceea ce duce la producţia de gaze şi apariţia balonării.

5. Îndulcitorii artificiali

Sorbitol şi xilitol,îndulcitori adesea găsiţi în guma de mestecat,sunt absorbiţi foarte lent în intestinul subtire. Ca urmare,aceşti alcooli de zahăr pot provoca gaze,balonare,crampe şi uneori diaree.