Mai multe fibre

 

Fibrele din alimente şi pierderea în greutate sunt legate. Studiile arată că alimentele bogate în fibre aduc saţietate mai repede,iar senzaţia de „plin” durează mai mult. Fibreledetermină o absorbţie mai lentă a zaharurilor în organism. În plus,alimentele cu fibre nu oferă conţinut mare de calorii şi sunt neprocesate. Prin urmare,nu ezita să adaugi fructe la micul dejun,sau legume crude felii în sendvişuri. Nu uita de legumele în supă,la masa de prânz,nici de garniturile verzi care pot însoţi cinele zilnice.

 

 

Dă prioritate alimentelor cu apă

 

Este important ca,pe lângă fibre,să optezi pentru ingrediente bogate în apă:pepene,dovlecel,căpşuni,castraveţi,broccoli,iaurt. Acestea au capacitatea de a umple stomacul,de a „umfla” fibrele precum un burete şi de a te hidrata întreaga zi. În plus,aceste alimente sunt şi sărace în calorii.

 

 

Mănâncă dimineaţa ca un nabab

 

Cercetările arată că micul dejun e o masă esenţială a zilei-şi că un mic dejun copios te ajută să slăbeşti. Mâncarea de dimineaţă ţine sub control producerea hormonului numit grelină,care dă senzaţia de foame. În plus,masa de dimineaţă dă un impuls metabolismului,şi vei începe să arzi calorii încă de la prima oră. Prin urmare,nu te feri de un mic dejun copios,care să conţină ouă fierte,o salată de roşii cu ulei de măsline,un iaurt,un fruct.

 

 

Mănâncă de 3 ori pe zi

 

Studiile arată că cei care iau 3 mese pe zi,la ore regulate,plus două gustări,slăbesc mai uşor,asta fiindcă aşa reuşesc să ţină foamea sub control. Inclusiv mâncatul între mese e un lucru bun,spun specialiştii,fiindcă îşi potoleşti astfel apetitul exagerat de la mesele principale. Optează pentru gustări uşoare,pe bază de lactate,carne de curcan,ouă fierte,fructe. Asigură-te că o gustare nu depăşeşte 250 de calorii,şi că îţi oferă fibre,proteine şi grăsimi sănătoase.

   

 

Ce să mănânci noaptea

 

Mâncatul noaptea nu este atât de periculos dacă ştii pentru ce să optezi. Alege iaurt natur,fructele preferate,biscuiţi cu ovăz,fructe oleaginoase.