5 mituri despre diete

1 77551 original jpg jpeg

Oriunde te uiţi astăzi, vezi scrise sfaturi şi trucuri despre cum poţi slăbi mai repede şi mai sănătos, nu-i aşa? Ei bine, dietă este termenul folosit de specialişti şi care reprezintă un set de reguli pe care trebuie să le respecte persoana care vrea să slăbească ca să se menţină sănătoasă.

Dar, de multe ori, cuvântul dietă este înţeles greşit, devenind un obicei folosit doar pentru scăderea în greutate, unde oamenii reduc cantitatea de mâncare pe care o consumă. Totuşi, o dietă poate fi urmată pentru a obţine diferite obiective, cum sunt: scăderea în greutate, creşterea în greutate, întărirea masei musculare, tonifierea corpului, menţinerea sub control a anumitor boli, prevenirea unor afecţiuni, întărirea imunităţii şi aşa mai departe.

Dacă starea ta de sănătate este relativ normală, ar trebui să urmezi o dietă echilibrată tocmai pentru a preveni anumite boli. După cum probabil ştii deja, dieta joacă un rol esenţial când vine vorba de sănătate. Din alimentaţie organismul primeşte majoritatea substanţelor nutritive, cum sunt vitaminele, mineralele, grăsimile, proteine, fibrele, carbohidraţii - pe toate trebuie să le incluzi în mesele zilnice, în cantităţi potrivite. Aşadar, este foarte important să ştii mai multe despre dietă şi alimentaţie în general, dacă vrei să te menţii sănătoasă.

Iată câteva mituri despre dietă:

Alimentele sănătoase sunt scumpe

Mulţi dintre noi credem că alimentele care ne menţin într-un fel sau altul sănătoase sunt costisitoare şi disponibile doar în anumite magazine. Cu toate acestea, chiar şi legumele şi fructele sunt considerate superalimente, dacă oferă beneficii multiple de sănătate!

O dietă vegetariană provoacă carenţă de proteine

Nu este adevărat că vegetarienii sau veganii suferă de deficit de proteine. Multe alimente ca năutul, spanacul etc., conţin o cantitate mare de proteine!

Trebuie să renunţi la zahăr

Dacă nu eşti diabetic, este bine să adaugi în alimentaţia zilnică produse care conţin zahăr, inclusiv fructe. Acest obicei nu va afecta regimul de scădere în greutate sau starea ta de sănătate.

Nu te atinge de carbohidraţi dacă vrei să slăbeşti

Acesta este un mit foarte comun, crezut de mulţi oameni care încearcă să piardă în greutate. Ei au renunţat la carbohidraţi, dar nu au procedat corect. Carbohidraţii sunt necesari pentru ca organismul să poată să îşi îndeplinească funcţiile. Astfel, carbohidraţii, cum sunt pâinea neagră sau orezul brun, pot fi consumaţi.

Dietele urmate de celebrităţi sunt mult mai eficiente

Pentru fiecare persoană, istoricul sănătăţii şi metabolismul sunt diferite, astfel încât o dietă care funcţionează pentru cineva poate fi inutilă celeilalte. Este important să discuţi cu un nutriţionist şi să ai un regim alimentar personalizat şi bazat pe nevoile tale.

Credit foto: www.boldsky.com



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg