Dacă obişnuieşti să incluzi ganterele în exerciţiile tale de fitnetss,este cazul să încerci şi greutăţile mai mari. Citeşte cinci motive pentru care este indicată ridicarea greutăţilor cât mai mari.

1. Vei arde grăsimea corporală mai repede

Probabil ţi s-a spus că cele mai eficiente exerciţii pentru a scăpa de grăsimea corporală sunt cele cardio,însă efectul lor se opreşte în secunda în care sistezi exerciţiul. Construindu-ţi masa musculară,corpul tău va arde grăsimi pe parcursul întregii zile. Potrivit unui studiu,adăugând săptămânal doar două şedinţe de ridicare de greutăţi poate reduce grăsimea corporală cu 3%.

2. Corpul tău va fi mai bine definit

Doctorul Jason Krap,un cunoscut fiziolog,susţine că "pentru o mai bună definire a muşchilor, femeile trebuie să ridice greutăţi mai mari, pentru că nivelul scăzut de testosteron nu le permite să aibă mai muşchi mai mari".

3. Combaţi osteoporoza

Pentru a reduce riscurile osteoporozei,cheia este consistenţa. Studiile au demonstrat că ridicare greutăţile nu numai că tonifică oasele,dar poate construi masă oasoasă nouă,benefică în special pentru grupul de risc major al femeilor post-menopauză.

4. Vei arde mai multe calorii

Cu toate că arzi mai multe calorii într-o oră prin cardio decât prin ridicarea greutăţilor,un studiu publicat în The Journal of Strength and Conditioning Research arată că femeile care fac exerciţii cu greutăţi ard cu aproximativ 100 de calorii mai mult pe o perioadă de 24 de ore după ce şedinţa de antrenament s-a sfârşit.

5. Vei avea mai multă forţă

Greutăţile mici sunt ideale pentru rezistenţa musculară,însă dacă doreşti să ai mai multă forţă îţi sunt recomandate greutăţile mari în combinaţie cu alte exerciţii fitness precum genuflexiunile.